top of page

Apple Çin’deki Üretimini Durdurdu

Apple tedarikçilerinden biri olan Pegatron, 25 milyonluk şehrin sıkı bir Covid karantinasında olması nedeniyle Şanghay’daki ve çevresindeki fabrikalarında üretimi durduruyor.

Pegatron Şirketi Çin’de Apple Üretimini Durdu

Pegatron salı günü yaptığı açıklamada, Çin’in en büyük şehri ve yakındaki Kunshan kentindeki tesisinde bir sonraki duyuruya kadar Apple üretimini askıya aldı. Bu durum özellikle Apple’ın ürünleri olan iPhone, iPad ve Mac stoklarını önemli ölçüde etkileyebilir.

Pegatron Şirketi Çin’de Apple Üretimini Durdu

Şirket yaptığı açıklamada, “Fabrikanın yeniden başlama tarihi yerel yönetim tarafından bildirilecek” dedi. Ve “mümkün olan en kısa sürede çalışmaya devam etmek için yetkililerle birlikte irtibat içinde olacağını” da sözlerine ekledi.

Pegatron Çin’deki son Covid-19 enfeksiyonun artışı ve bunun sonucunda ortaya çıkan kısıtlamalar nedeniyle kesintiye uğrayan şirketler listesine katıldı.

Şangay Covid 19 Salgının Merkezi Haline Geldi

Çin’in finans merkezi ve yüzlerce uluslararası şirketin bölgesel genel merkezlerine ev sahipliği yapan Şangay, Çin’in koronavirüs salgınının merkez üssü ve “sıfır-Covid” stratejisinin en son bölgesi haline geldi.

Şangay Covid 19 Salgının Merkezi Haline Geldi

En son dalganın Mart ayında başlamasından bu yana şimdiye kadarki en büyük Covid 19 dalgasıyla şehir 220.000’den fazla Covid vakası kaydetti. Bu da evde kalma karantinasına ve işletmeler için çok fazla probleme yol açtı.

Ülkenin Özellikle Otomobil Endüstrisi Ağır Darbe Aldı

Bu hafta Volkswagen (VLKAF), Çin üretim merkezi olan Şanghay ve Changchun’daki fabrikalarının haftalarca üretimi askıya aldığını belirtti. Toyota (TM), Changchun’daki fabrikasının neredeyse bir aydır kapalı olduğunu söyleyerek benzer bir sorunu bildirdi.

Ülkenin Otomobil Endüstrisi Özellikle Ağır Darbe Aldı

Reuters’e göre, Şanghay’da bir Gigafactory’si olan Tesla (TSLA)’da Mart ayının sonundan bu yana üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Cumartesi günü, elektrikli araç üreticisi Nio (NIO), Çin’deki tedarikçilerinin son haftalarda pandemi kaynaklı kesintiler nedeniyle “birbiri ardına üretimi askıya aldığını” açıklayarak üretimi de geçici olarak durdurduğunu söyledi.

Covid 19 Salgınından Önce de Apple Tedarik Sorunuyla Karşı Karşıyaydı

Pegatron’un duyurusundan önce bile, Apple (AAPL) tedarik zincirinde benzer engellerle uğraşmaktaydı. Geçen ay, diğer büyük Tayvanlı üretici Foxconn, Hong Kong’un hemen kuzeyindeki şehirde karantina nedeniyle Shenzhen’deki faaliyetlerini askıya almıştı.

Covid 19 Salgınından Önce de Apple Tedarik Zinciri Sorunuyla Karşı Karşıyaydı

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

54 görüntüleme
bottom of page