top of page

Vize ile İlgili Güncel Bilgiler

Amerika Birleşik Devletleri’ne 1 Kasım’dan itibaren ziyaret edecek olan kişilerin, ABD vatandaşı olmayan turistlerin ve Green Card sahibi olmayan 18 yaşından büyük olan kişilerin ABD’ye giriş yapabilmesi için tüm aşı dozlarını tamamlamış olması ayrıca bu yapılan aşıların üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekmekte. Vize için bu koşullar öncelikte gelmekte.


Hangi Aşılar ABD Tarafından Kabul Ediliyor?

Ülkemizde bulunan Pfizer-BioNTech ve Sinovac aşılarının her ikisi de ABD’de kabul görmekte.

PCR Testi Zorunluluğu Getirildi


6 Aralık’tan itibaren ise Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) aldığı karara göre 2 yaşından büyük kişiler için PCR testi zorunluluğu getirildi. Bu PCR testi, ABD vatandaşı olsun ya da olmasın uçağa binmeden 24 saat içerisinde negatif PCR testi sonucu göstermeli. Eğer Amerika’yı ziyaret edecek olan kişi 90 gün içerisinde pozitif Covid test sonucu belgesine sahip ise PCR testi yapılmadan ABD’ye ziyaret gerçekleştirebilir.


Vize Mülakatı için Priority System Kalktı

Önceden Dışişleri Bakanlığı öncelik sırasına göre mülakat için yer vermekteydi. Örneğin Amerika vatandaşlarının eşlerine yapmış olduğu başvurularda daha fazla öncelik veriliyordu. Fakat son yapılan açıklamalarda Dışişleri Bakanlığı öncelik sisteminin (Priority System) artık geçerliği olmadığını açıkladı. Artık her konsolosluk kendi önceliğine göre ya da ziyareti yapılacak olan ülkenin gereksinimine göre öncelik sırası belirleyecek. Bu durum ise mülakat işlerinin düzene gireceğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

vize mülakatı

Vize Randevularu Erken Tarihlere Çekilmeye Başladı

Son 5-6 aydır ise öğrenci vizeleri gibi vizelere randevu verilmeye başlandı. Fakat randevu tarihleri çok geç zamana verilmekteydi. Örneğin 2023’e yönelik randevu veriliyordu. Son günlerde ise konsolosluklar randevu tarihlerini boşluk buldukça ön tarihe çekmeye başladılar. Konsolosluklar vize tarihlerini öne çekseler de kişiler sıklıkla sistemi takip etmeli ve eğer sistemde boşluk görürler ise randevularını öne çekebilirler.


Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.


E1 ve E2 Vize Gelişmeleri

E1 ve E2 için neredeyse 2 yıldır randevu verilmiyordu. 16 Aralık itibariyle E1 ve E2 için randevu almak mümkün hale geldi. Eskiden E1 ve E2 ile alakalı belgeler hazırlanıp e-mail yoluyla konsolosluğa atılırdı ve kişi için uygun olan randevu tarihini belirlenirdi. Günümüzde ise yaşanan gelişmeler ile DS-160 formunu doldurduktan sonra E1 ve E2 için randevu tarihi alınabilir (kişi gerekli olan tüm dokümanları tamamladıktan sonra DS-160’dan randevu almalı).

e1 e2 vize

Göçmen Vizeleri Hakkında Güncellemeler

Ankara ABD Büyükelçiliği neredeyse tüm vizeleri veriyor fakat vize yoğunluğu nedeniyle Ankara ABD Büyükelçiliği daha çok tüm göçmen olan vizelere (Green Card) ve nişanlılık vizesi olan K-1 ve K-2’ye vize mülakatı vermekte. Nişanlık vizesi(K) yapmış olan vatandaşların vize başvuru ücretini ödediği halde vize randevusu beklemekte. Bu nedenle bu vize ücretlerinin geçerliliği 30 Eylül 2022’ye kadar uzatıldı.

göçmen vize

Göçmen Olmayan Vizeler Hakkında Güncellemeler

İstanbul ABD Başkonsolosluğu neredeyse tüm vizeleri veriyor fakat yoğunluk sebebiyle tüm göçmen olmayan vize türlerine (B-2, F-1, J-1,H-1, L1…) mülakat vermekte.

göçmen olmayan vize

Göçmen Olmayan Vizeler Hakkında Güncelleme

Eğer vatandaşın daha öncesinde vizesi varsa ve son 48 ay içerisinde süresi dolmuş,  kişisel bilgiler ile vize kategorisi aynı kalmış ise vize mülakatı yapmadan vizelerini yenileyebilir. Bu işlem 4 ile 6 hafta arasında süreceği tahmin ediliyor.


Vize Ücretlerinin Geçerliliği Uzatıldı

Vize başvurusu yapmış birçok vatandaş vize başvuru ücretini ödediği halde vize randevusu beklemekte. Pandemi nedeniyle oluşan bu yoğunluk sebebiyle vize başvuru ücreti geçerliliği 30 Eylül 2023’e kadar uzatılmıştır.


Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.


168 görüntüleme
bottom of page