top of page

ABD’deki En Güzel Vadiler

ABD 50 eyaletinde de etkileyici manzaralara sahip devasa bir ülkedir. Engebeli kıyı şeritleri ve geniş ormanlardan yemyeşil göllere ve heybetli dağlara kadar her yerde nefes kesici manzaralar bulunmaktadır. Bu dağların arasında ülkenin en güzel doğal manzaralarından bazıları vardır: Bunlar vadilerdir. Amerika’nın tepeleri arasında yer alan bu yemyeşil vadiler, her gezginin ziyaret edilecekler listesinde olmayı hak etmektedir.

Amerika’daki çok sayıda dağ olması nedeniyle keşfedilecek tonlarca vadi vardır. Bu nedenle ABD’deki en güzel vadileri size bu makalede sunmak istedik.

Haydi gelin ABD’deki birbirinden etkileyici vadileri birlikte keşfedelim.

Yosemite Valley, California

ABD’deki en güzel vadilerden biri, en popüler milli parklardan birinde bulunmaktadır. Yosemite Valley bir mil derinliğindedir ve devasa kayalar, dağ ormanları ve şelalelerle çevrilidir.

Yosemite Valley, California

Vadi, milyonlarca yıl boyunca buzul erozyonu sonucu oluşmuştur. Ayrıca, Yosemite Ulusal Parkı 1864’ten beri koruma altındaki bir alandır. Burada yürüyebileceğiniz ve bisiklete binebileceğiniz 60 milden fazla parkur vardır.

Aynı zamanda bu vadi vahşi yaşamla iç içedir. Bu yüzden bölgede yürürken katır geyiği, Sierra Nevada büyük boynuz koyunu ve yüzlerce farklı kuş türüne burada denk gelebilirsiniz.

Napa Valley, California

Napa Vadisi belki de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en ünlü vadidir ve aynı zamanda en güzellerinden biridir. Kaliforniya şarap ülkesinin kalbinde yer alan bölgenin engebeli tepeleri; üzüm bağları, büyüleyici şatolar ve çok sayıda butik otellerle kaplıdır.

Vadide 400’den fazla şarap imalathanesinin yanı sıra kaplıcalar, Michelin yıldızlı restoranları ve hatta sizi bölgede tarihi bir tura çıkaracak vintage bir şarap treni bile bulunmaktadır.

vadiler : Napa Valley, California

Manzaraların güzelliği ve eğlenceli aktivitelerin birleşimi ile burayı Bay Area (Körfez Bölgesi) ‘nın yakın sakinleri için popüler bir tatil yeri haline getirmektedir. Fakat sadece Körfez Bölgesi için değil dünyanın her yerinden insanlar Napa Vadisi’nin güzelliğini deneyimlemek için buraya gelmektedir.

Ziyaret etmek için kötü bir zaman yoktur. Fakat hasat mevsiminin sonu (Eylül ve Ekim ayları), güzel sonbahar yaprakları, muhteşem havası ve çok sayıda eğlenceli aktivite sayesinde gerçekten büyülü bir zamandır. İlkbaharda bir ziyaret gerçekleştirilmek istenir ise bu ziyaret daha az kalabalık ve daha ucuz konaklama imkânı sunacaktır. Ayrıca yemyeşil yamaçları tam anlamıyla bu mevsimde görebileceksiniz.

Olympic Valley, California

Tahoe City’nin kuzeybatısında yer alan Olympic Valley (Olimpiyat Vadisi), 1960 Kış Olimpiyat Oyunlarının eski evidir. Bu vadi, Squaw Valley Kayak Merkezi etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu nedenle her yıl birçok ziyaretçiyi bünyesine çekmeye devam etmektedir.

Vadiler : Olympic Valley, California

Vadi, açık hava gezintileri ve aktiviteleri için mükemmel bir konumdur. Burada en popüler aktivitelerden biri Squaw Valley Hava Tramvayı’na binmektir. Tramvay tüm vadinin nefes kesici manzarasını sunmaktadır. Ayrıca burada yer alan kayak merkezi kış aylarında yapılması gereken başlıca aktivitelerden biridir. Bu kayak merkezi ziyaretçilere, Olimpiyat harikalarıyla aynı yamaçlardan kayma şansı sunmaktadır. Eagle Falls Trail ise kar eridiğinde yürüyüş yapmak için harika bir yürüyüş rotasıdır.

Sequim-Dungeness Valley, Washington

Washington’un Olimpiyat Yarımadası mor lavanta tarlalarıyla dolup taşmaktadır. Bu güzel mor çiçekler, bu bölgeyi bu kadar çekici yapan özelliğin sadece bir parçasıdır. Bol güneş ışığı (Washington’da gerçek bir nadirlik), bol miktarda küçük kasaba cazibesi ve çok sayıda açık hava eğlencesi ile muhteşem bir bölgedir.

vadiler : Sequim-Dungeness Valley, Washington

Burada lavanta tarlalarının sakinleştirici kokusuyla ciğerlerinizi doldurduktan sonra gününüzü yürüyüş yaparak, bisiklete binerek, kuş gözlemleyerek veya Dungeness Nehri’nde kürek çekerek geçirebilirsiniz.

Maroon Bells, Colorado

Colorado’nun orta batısındaki White River Ulusal Ormanı’nın içinde yer alan Maroon Bells vadisi, renkli kır çiçekleri, titrek kavak ağaçları ve kristal berraklığında bir gölle çevirilidir.

Orman ayrıca binlerce kilometrelik doğal yürüyüş parkurları, efsanevi balık tutma fırsatları ve hem çadırlar hem de karavanlar için düzinelerce güzel kamp alanına sahiptir.

Maroon Bells, Colorado

Kış aylarında bölgedeyseniz, ormanın eteklerinde Colorado’nun en ünlü kayak merkezlerinden bazılarını kaçırmayın.

Bu yemyeşil bölgeden çektiğiniz fotoğraflar asla kendi gözlerinizle gördüğünüz gibi olmayacak. Bu yüzden burada sadece manzarayı içinize çekerek bolca zaman geçirmeyi planlayın.

Skagit Valley, Washington

Washington’un kuzeybatısındaki La Conner ve Mount Vernon arasında gizlenmiş olan Skagit Valley (Dünyanın En Renkli 20 Yerinden biridir), özellikle ilkbaharda mutlaka görülmesi gereken bir konumdur.

Özellikle Nisan ayı burayı ziyaret etmek için gerçekten en iyi zamandır. Nedeni ise yıllık Skagit Vadisi Lale Festivali’nin gerçekleştiği zamandır.

Skagit Valley, Washington

Etkileyici lale tarlalarını düşündüğünüzde, muhtemelen Hollanda’da yel değirmenleriyle dolu bir manzara hayal ediyorsunuz. Fakat Skagit Vadisi, Hollanda’nın lale manzaralarına denk olacak kadar güzel bir manzaraya sahiptir.

Bir ay boyunca devam eden bu festival, çiçeklerin eşsiz güzelliğini sergilemesinin yanı sıra diğer inanılmaz eğlence seçeneklerine de sahiptir. Laleler için buraya gelin ve şarap tadımı, ağız sulandıran barbeküler, sanat sergileri ve rehberli bisiklet turlarına da katılın.

Verde Valley, Arizona

Arizona’nın merkezinde Verde Nehri boyunca yer alan Verde Valley, Amerika’nın en güzel vadilerinden biridir. İkonik kırmızı kaya tepeleri ve antik mağara evleriyle tanınan bu vadi, tipik yemyeşil bir ova değildir. Bu durum da onu cazip bir merkez kılmaktadır.

Verde Valley, Arizona

Vadiyi görmenin en iyi yolu, manzaralı patikalarda yürüyüş yapmaktır. Ayrıca Verde Canyon demir yolunda da bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bu büyüleyici bölgenin tarihini öğrenmek isterseniz, Montezuma Kalesi Ulusal Anıtı’na uğrayabilir veya Jerome Eyalet Tarihi Parkı’nda biraz zaman geçirebilirsiniz. Bu bölge aynı zamanda şarap imalathaneleri ve gün batımları ile ünlüdür.

Monument Valley, Arizona

Arizona-Utah sınırında yer alan Monument Valley, güzel olduğu kadar eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Çöl tabanından devasa kırmızı kumtaşı tepeleri olan ikonik anıtlar, 500 milyon yılı aşkın erozyonun sonucudur.

Monument Valley, Arizona

Burada birbirinden güzel fotoğraflar çekmek için uğrayabileceğiniz pek çok nokta bulacaksınız. Fakat en iyi fotoğraf çekme noktası şüphesiz John Ford Point’tir. Ayrıca burada manzaraya yakın konumda bazı satıcılar ve hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır.

Livermore Valley, California

San Jose Vadisi olarak da bilinen Livermore Valley’si, hem Sonoma hem de Napa Valley’e yakındır. Fakat diğer ikisi ile aynı değeri hiçbir zaman görmemiştir. Napa ve Sonoma’ya sessiz bir alternatif arayanlar onu burada bulacaklardır.

Livermore Valley, California

Burası yemyeşil yamaçlara ve 50’den fazla şarap imalathanesine ev sahipliği yapmaktadır. Ve tüm şarap imalathaneleri birbirine oldukça yakın olduğu için birkaç taneden fazlasını ziyaret etmekte sorun yaşamayacaksınız.









Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

226 görüntüleme
bottom of page