top of page

ABD’nin Ruhumuzu Maviye Doyuran Sahilleri

“Cennete mi geldik biz?” Dedirten Muhteşem Yerler: Sahiller

Tüm insanların herhangi bir nesne veya konum hakkındaki güzellik algısı ve beklentileri farklı olsa bile bir sahilin güzel olarak nitelendirilmesindeki şartlar için aşağı yukarı herkes aynı fikirde olacaktır: yumuşak ve temiz sıcacık kumlara eşlik eden, tepeden baktığında en dibi pırıl pırıl görünen berrak bir deniz.

Dünya’nın görülmeye en değer olan ülkelerinden biri olan Amerika’nın büyüklüğünü ve o yüzölçümüne sığdırdığı doğal güzelliklerini göz önüne aldığımızda, dünyanın en güzel ve en beğenilen sahillerinin burada bulunduğunu tahmin etmek çok da zor olmayacaktır. Bu yazımızda Amerika’nın gidilebilecek, belki bir haftasonu kaçamağı, ya da “spring break” zamanlarında arkadaşlarınızla rahatlamak veya da aile yaz tatiliniz için seçebileceğiniz sahilleri konuşacağız. Hepsini listelemek mümkün olmasa da, en güzellerini sizler için derledik. Konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Miami plajlarında gezintiye çıkmak için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

1.Clearwater Beach, Florida

Yapacak yüzlerce aktivite bulabileceğiniz Clearwater Beach, Florida sınırları içinde yer almaktadır. 2013 yılında USA Today okuyucuları tarafından Florida’nın en iyi sahil kasabası olarak seçilen Clear Beach, aileler için de biçilmiş kaftandır. Sahip olduğu güzel yumuşak kumları ve tertemiz suyuyla bilinir. Ayrıca ailelerin çocuklarıyla oyunlar kurabileceği alanlar vardır. Bu özelliği ile Clear Beach ideal bir sahil olma özelliğine sahip olup her kesimden insana hitap etmektedir Burada deniz motoru kullanarak denizin keyfine varabilir, deniz paraşütü yapabilir, yüzüp sörf yapabilir ya da kumlarda güneşlenirken çevrenizle sohbet edebilirsiniz. Akşamları bisiklet sürerek veya kullanmayı biliyorsanız paten kayarak sahili dolaşabilir, burada sürekli olarak düzenlenen, sokak sanatçılarının hazırlamış olduğu el sanatlarının sergilendiği festivallere katılabilirsiniz. Gerçekten de “iyi ki gelmişim” diyeceğiniz bir sahildir.

2.Sunset Beach, Hawaii

Sunset Beach, Amerika’nın Hawaii eyaletine ait Oiho’nun kuzeyinde yer alan, doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakacak durulukta bir sahildir. Uçsuz bucaksız okyanusu size sanki orada yüzülemeyecekmiş imajı verse de özellikle yaz aylarında suyun sakin oluşu, size burada kendinizi denizin güzel sularına bırakma fırsatını sunacaktır. Gün içinde yüzdükten sonra veya sahil kenarında dinlenerek zaman geçirdikten sonra, akşama doğru adını da aldığı meşhur gün batımlarını seyrederek, bu güzellik karşısında mest olabilir, adeta yenilenmiş bir şekilde otelinize dönebilirsiniz. Burası yalnızca yazın tercih edilmemelidir, kışın da mutlaka görülmeye değerdir. Çünkü aslında buranın bir diğer turistik özelliği kış sezonunda düzenlenen büyük dalga sörfleridir. Eğer sörfe ilgiliyseniz bu sörflere katılabilir, macera defterinize bir yeni madde ekleyebilirsiniz.

3.Waimea Beach, Hawaii

Dalgalarıyla ünlü Waimea Beach’i özellikle kışın tercih edebilirsiniz. Dalgalarının sebebiyle kış deniz sporları açısından oldukça gelişmiştir. Geniş çimenlik alanları ve ağaçları nefes kesen güzelliktedir. Ayrıca çok kalabalık olmadığı için kaçamak tatilleriniz için seçebilir, inzivaya çekilebilirsiniz. Yaz mevsiminde geldiğinizde atlama kayalarından denize atlayabilir, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Bu deneyiminizde çok çeşitli balıkları görebilir, yunusların eşliğinde suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Sahil boyunca uzanan tatlı ve nostaljik müstakil evlerin muhteşem görüntüsünün fotoğrafını çekmek için kesinlikle gün batımını beklemenizi öneririz, burada romantik yürüyüşler yapabilirsiniz ve bu esnada çektiğiniz fotoğrafınızı tablolayarak anı olarak evinize asabilirsiniz. Geldiğinizde izafiyet teorisini kanıtlar nitelikte zamanın hızlı akacağı ve asla evinize ve işinize dönmek istemeyeceğiniz bir sahildir.

4.Santa Monica Beach, California

Kaliforniya’nın Los Angeles ilçesine bağlı Santa Monica şehrinde bulunan Santa Monica Beach, fazla uzun olması sebebiyle kuzey ve güney olarak 2 kısımda incelenmelidir. Eğer sessiz ve kalabalık olmayan bir yerde tatil yapmak istiyorsanız o yer kesinlikle Santa Monica Beach ve çevresi değildir. Çünkü burada günün erken saatlerinden gece yarısına kadar sizi muhteşem bir eğlence bekliyor olacaktır. Çocuklar için birçok aktivite ve oyun alanı bulunan sahil, çocuklu ailelerin ziyaretleri için oldukça uygun bir seçenek olacaktır ve burası küçük çocuklu aileler için Los Angeles sınırları içindeki en güzel sahiller arasında 1 numaradadır.

Böylelikle hem ebeveynler hem de çocuklar rüya gibi bir zaman geçireceklerdir. Bu sahilde, yüzebilir ve başka çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Saat kaç olursa olsun burada yapabileceğiniz o kadar çok aktivite var ki.. Atari salonlarına girip oyunlar oynayabilir, atlı karıncaya binerek dönen atların üzerinde çocukluk döneminize gidebilirsiniz. Sahilin güzelliği karşısında büyülenmiş bir şekilde, eğlenirken dinleneceğiniz ve rahatlayacağınız, kafanızı tamamen boşaltarak mutlu bir şekilde burada tatil yapabilirsiniz.

5.Venice Beach, California

Venice Beach Los Angeles’e bağlı, bohem tarzıyla tanınmış, eğlenceli ve hareketli, bir o kadar da büyüleyici bir sahildir. Kendine özgün tarzıyla Los Angeles’i süsleyen bu sahil, sokak sanatçılarının birbirinden güzel iç açan renklerle sanatlarını duvarlarda konuşturduğu, sokak performanslarını sergiledikleri ve alışılmışın dışında mağazalarıyla tanınmaktadır. Burada yapacağınız etkinlikler sayısızdır. Sabah erkenden uyanıp, güzel suyunda yüzebilir, yumuşacık kumsalında güneşlenip kitabınızı okuyabilir, öğleden sonra bisikletinizi alıp sahil şeridinde dolaşabilirsiniz. Performanslara mutlaka denk geleceksiniz, durup bir kahve alarak bu performanslara şahit olup, sanata doymuş bir şekilde yolunuza devam edebilirsiniz. Venice Beach’in sıradışı mağazalarından ailenize veya sevdiklerinize hatıra hediyeler alıp, sahile geri dönerek güneşin batışının muhteşemliğine şahit olabilirsiniz. Hayatınızın en farklı zamanlarından birini burada geçireceğinize emin olabilirsiniz.

6.Waikiki Beach, Hawaii

Hawaii’nin başkenti Honolulu’ya bağlı olan Waikiki Beach’i “sörf plajı” olarak tanımlarsak yanlış bir benzetme yapmış olmayız. Buranın sahil şeridini büyük otellerin kaplamasına rağmen, güzelliğinden tek bir parça bile kaybetmemiştir. Pürüzsüz görünen sahili ve mavinin çok güzel bir tonuna sahip deniziyle burası öyle güzel bir yer ki, sahil şeridinde yalnızca bir yürüyüş yapsanız bile, maviye ve yeşile doyacaksınız. Tabi ki buraya gelmişken yapılacak çok güzel etkinlikler vardır. Turistik bir bölge olduğundan, plajları biraz kalabalık olsa da, bu sizi kesinlikle etkilemeyecektir. Özellikle sonbaharda ve ilkbaharda bir başka güzel olan Waikiki’de akşam güneş batarken bir tekne gezisine katılmanızı mutlaka öneririz. Ayrıca ilk sörf deneyiminizi yaşamak isterseniz, Waikiki bu konuda olabilecek en iyilerdendir. Burada yaşadığınız stresten bir zerre bile kalmadan yenileneceksiniz.

7.Siesta Beach, Florida

Cennetten bir parça olarak tanımlayabileceğimiz Siesta Beach’in kumsalı Appalachian Dağları kaynaklı, neredeyse 100% oranında kuvars olduğu için kumlarıyla ünlenmiştir ve pudra şekeri misali yumuşacıktır. Yılın en sıcak günlerinde bile kumları asla ayağınızı yakmayacaktır, çünkü aldığı güneş ışınını yapısı gereğince, geri yansıtmaktadır. Siesta Beach uzun olmasına ek olarak aynı zamanda geniştir de. Her bir karışıyla büyüleyici olan bu sahilde, su o kadar berraktır ki, girdiğiniz zaman derinlere yüzseniz bile deniz tabanını görebilirsiniz. Ve öyle güzel bir manzarası vardır ki, gün batımı ve gün doğumuyla birleştiğinde tüm dertlerinizden arındıracak bir hale bürünür. Çocuklu ailelerden yaşlılara tutun arkadaş gruplarına kadar, yapılabilecek etkinlikleriyle herkese hitap edecektir.

8.Cannon Beach, Oregon

Çok farklı özelliklere sahip olan, hatta ismini bile tarihi bir olaydan alan Cannon Beach, en iyi sanat şehirlerinden birinde bulunuyor olmasıyla ünlüdür. Küçük ama güzel bir sahil kasabası olan Cannon Beach, Amerika’nın en iyi sahillerinden biri olarak seçilmiştir. Çok kalabalık olmadığı için sakinlik aradığınız bir dönemde buraya gelerek kafanızı dinleyebilir ve ruhen ve bedenen istediğiniz dinlenmeyi elde edebilirsiniz. Sonsuzluğa giden sahilinde kendinizi bulacaksınız. Dalgalarının kumlarla dansı “bir okyanus kıyısı ne kadar güzel olabilir?” sorusunun cevabı niteliğindedir. Sahil kasabasının sahipleriymiş gibi duran kayalarının önünde sevdiklerinizle dans edebilir, bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz. Diğer sahillerde de önerdiğimiz gibi, lütfen buradan da gün batımını seyretmeden dönmeyin.

9.Ogunquit Beach, Maine

Ogunquit Beach, oldukça uzun, tertemiz kumlu ve berrak denizli bir yerdir. Burada hem yüzebilirsiniz, rüzgar sörfü yapıp güneşlenebilirsiniz. Yaz mevsimi boyunca cankurtaranlar çalışır durumdadırlar. Yüzdükten sonra dahilde bulunan açık hava duşlarında hızlıca temizlenerek bir bisiklet alıp civarı gezebilirsiniz. Yaz tatili için sahil tatili düşünüyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Her yaşa hitap eden bu yere ailenizle, sevdiklerinizle ve hatta sadece tek başınıza gelebilirsiniz. Halkı cana yakın olduğu için asla kendinizi yalnız hissetmezsiniz, hatta ve hatta çok iyi yaz arkadaşları edinebilirsiniz.

10.Myrtle Beach, South Carolina

Burayı ziyaret etmek için en iyi zaman, yaz mevsimidir yani Haziran ayından Ağustos sonuna kadar olan zaman dilimidir. Tabi ki hava genel olarak güzel ve güneşli olsa da, Myrtle Beach’in kasırga zamanı Haziran’dan Kasım ayına kadar olduğu için, bu zor hava olayına şahit olabileceğinize dikkat edin. Buna rağmen Myrtle Beach, Amerika’nın mutlaka gidilmesi gereken sahilleri arasında yer alır. Tropik havası ve temiz ve ılık sularıyla, sıcacık kumlarıyla size eşsiz bir tatil imkanı sunacaktır. Burada tatil yapmaya karar verirseniz 1 gününüzü bisiklet ile tura ayırmayı ihmal etmeyin.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

2 görüntüleme

Sayfa Başı

bottom of page