top of page

Amerika'da Yaşanacak En İyi 10 Şehir

Amerika'da tam 50 eyalet ve binlerce şehir var. İnsanların taşınma eğilimleri gösterdiği eyaletler ve şehirler aslında belirgin. Fakat her geçen gün değişen ekonomik koşullar ve değişen iş fırsatları, Amerikan halkının farklı yerlere taşınmasına sebep oluyor. Aynı durum göçmenler için de geçerli tabi. Peki Amerika'da yaşamak için en iyi fırsatlara sahip şehirler hangileri? 2023 yılı için en iyi şehirleri ve tüm detaylarını sizler için derledik.



10: Fort Worth, Texas

Fort Worth, Texas
Fort Worth, Texas

Fort Worth, Teksas'ın en kalabalık beşinci şehridir. Ağılları, müzeleri ve kovboy kültürü ile ünlüdür. Şehir ayrıca birçok kolej ve yakındaki bazı iyi kolejlere ev sahipliği yapar: Bunlar; Texas Christian Üniversitesi, Kuzey Teksas Üniversitesi ve Arlington'daki Texas Üniversitesi. Ayrıca, Dallas-Fort Worth metro alanının bir parçası olarak da bilinir. İnsanlar genellikle Dallas'taki şehir merkezinde olmak istemeseler de yine de burada yaşarlar. Fort Worth'un birçok güzel semti bulunuyor. Normalde bu gibi bir bölgede kalmak için insanların en büyük nedenlerinden biri üniversitelerdir.


Fort Worth bölgesindeki nüfus artışının güçlü bir itici gücü de, okul için gelip, okul bittiğinde hayatına burada devam ettirenlerden gelmektedir. Güzel bir yerde okuduğunuzda etrafınıza bakarsınız ve "burada kalacağım" dersiniz. Fort Worth 1980'lerdeki sayımda, Dallas dizisinin başrol milyarderi vurulduğunda tam yüzde 2 nüfus kaybetti. Peki, istatistiklere bakalım. Fort Worth, Teksas'ın yaklaşık 935.000 nüfusa sahiptir ve ortalama ev fiyatları yaklaşık 300 bin dolardır. Ortalama fiyatlara baktığınızda bu çok gibi gelebilir ama burası gerçekten yaşanacak güzel bir yer olduğu için mantıklıdır. 2023 yılındaki işsizlik oranı yalnızca yüzde üç ve buradaki insanlar oldukça iyi ücret alırlar. Ortalama yıllık maaş yaklaşık 59.000 dolardır. Fort Worth’un, 2030 nüfus sayımına kadar %20 büyüyeceği tahmin ediliyor.


9: San Diego, California

San Diego, California
San Diego, California

an Diego, California'nın ikinci büyük şehri ve ABD'nin sekizinci büyük şehri olarak kabul edilir. Ayrıca ABD'deki en iyi hava şartlarına sahip olduğu kabul edilir ve Pasifik Okyanusu'nun hemen yanında, Meksika sınırına çok uzak olmayan bir konumda yer alır. Teknik olarak San Diego'nun iki bölümü vardır: ana gövdesi diye adlandırabileceğimiz kısım, Meksika sınırının kuzeyinde, sadece beş-on dakikalık bir araba yolculuğu mesafesinde yer alır. Chula Vista, San Ysidro ve Otay Mesa, bunlar da San Diego'nun bir parçasıdır, ancak ondan ayrıdır ve sınırın üzerindedir. Tıpkı Los Angeles'ta şehir merkezi veya Los Angeles şehri ve ardından Long Beach Limanı'na giden iki yol gibi benzer bir durum var.


San Diego, ılıman iklimi, güzel plajları ve San Diego Hayvanat Bahçesi, Balboa Park, USS Midway Müzesi, Legoland, Sea World gibi birçok özel eğlence ve kültürel merkezi ile tanınır. San Diego'nun popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri, hava şartlarından ve genellikle ekonomik açıdan erişilebilir olmasıdır. Pahalıdır ama California'daki diğer yerlerle karşılaştırıldığında o kadar da pahalı değildir. San Diego'nun yaşam maliyeti, ulusal ortalamanın yaklaşık yüzde dört üzerindedir, bu da fena değil diyebiliriz. Ayrıca, trafik Los Angeles,


San Francisco ve California'daki diğer bazı yerler kadar kötü değildir. Aslında Los Angeles kadar kötü değil. San Diego'da yaklaşık 1,4 milyon nüfus yaşıyor ve ortalama ev fiyatları, 735.000 veya 859.000 dolar aralığında. Bu rakamların çok pahalı olduğunu düşünebilirsiniz ama burası California. Bu fiyatlara alışmalısınız. Ayrıca .ift vergi ve gelir vergisi de eksi yönlerinden tatbiki.




8: San Antonio, Texas

San Antonio, Texas
San Antonio, Texas

San Antonio, Teksas, Teksas'ın ikinci büyük şehridir ve Nehir Yürüyüşü ile tanınır. San Antonio, Teksas Üniversitesi ve Trinity College dahil olmak üzere bir dizi kolej ve üniversiteye ev sahipliği yapar. En askeri şehirler listesinde yer almamış olsa da askeri Şehir ABD olarak bilinir. Maalesef, Grady's Barbekü'nün 70 yıl sonra San Antonio'da kapanacağını okudum. Ancak San Antonio harika bir şehir ve yaşamak için harika bir yer. San Antonio, Teksas, yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahiptir, ortanca ev fiyatı yaklaşık 260 bin dolardır ve çok uygun fiyatlıdır. İşsizlik oranı yaklaşık üçtür ve yıllık ortalama maaş 57 bin dolardır. 2030 yılına kadar %21 büyüme bekleniyor.


7: Denver, Colorado

Denver, Colorado
Denver, Colorado

Denver, Colorado eyaletinin başkenti ve en kalabalık şehridir. Rocky Dağları'nın doğu kenarında South Platte Nehri Vadisi'nde bulunur. Şehir, yüksek rakımı ve canlı sanat merkezi olmasıyla tanınır. Birçok sanatsal aktivite bulabilirsiniz. Ayrıca Denver, yüksek rakım nedeniyle "mile high city" olarak da adlandırılır. Futbol, beyzbol, basketbol ve hokey takımları olmak üzere dört büyük spor dalında da oldukça iyi bir şehirdir. Denver’da çok sayıda iyi kolej ve üniversiteleri vardır. Denver'ın nüfusu yaklaşık 717 bin kişidir ve ortalama ev fiyatları yaklaşık 420.000 dolardır. İşsizlik oranı %2.8'dir ve Denver metro bölgesindeki ortalama maaş yaklaşık 78 bin dolardır. Denver, 2010 ile 2020 yılları arasında %19,2 büyüdü ve 2030 nüfus sayımına kadar %23 daha fazla büyümesi bekleniyor.


6: Charlotte, North Carolina

Charlotte, North Carolina
Charlotte, North Carolina

Kuzey Karolina'nın en popüler şehri desek yeridir. Son birkaç yıldır popülaritesi artmaya devam ediyor. Carolina bölgesindeki en büyük şehir olan Charlotte, bankacılık sektörü, spor takımları ve gelişmekte olan ekonomisi ile tanınıyor. Şehirde Bank of America, Wells Fargo ve Duke Energy gibi birçok Fortune 500 şirketi de bulunmaktadır. Charlotte'un nüfusu yaklaşık 884.000 kişi.


Tüm metro bölgesinde ise yaklaşık 2.6 milyon kişi yaşamakta. Charlotte'un evler için ortalama satış fiyatı yaklaşık 420 bin dolardır ve işsizlik oranı yaklaşık %2.9'dur. Ortalama yıllık maaş ise 74 bin dolar civarındadır ve yaşam maliyeti yüksek değildir. Bu da insanların bölgeye gelmelerine olanak sağlıyor. Charlotte Metro bölgesinde, Charlotte'dan daha uygun fiyatlı birçok banliyö de bulunmaktadır, bu da insanların bölgeye göç etmesine neden olmaktadır. Charlotte'un 2030 nüfus sayımına kadar %24 oranında büyümesi bekleniyor.


5: Nashville, Tennessee

Nashville, Tennessee
Nashville, Tennessee

Nashville, Tennessee'nin başkenti ve ülkenin country müzik merkezi. Yemeği ve Güney misafirperverliği ile tanınan bir şehirdir. Aynı zamanda eğlenceli bir şehir olarak bilinir. Nashville, Vanderbilt Üniversitesi ve Belmont Üniversitesi gibi birçok kolej ve üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Buraya taşınan insanların çoğu müzikle ilgilidirler. Nashville, 690.000 nüfusa sahiptir, tüm metropol bölgesiyle birlikte yaklaşık 2 milyon nüfusa ulaşır. Bu, Nashville’i Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük 36. Şehir yapar ve aynı zamanda Tennessee'nin en büyük şehridir. Ortalama ev fiyatları 325 bin dolardır. İşsizlik oranı %3,1'dir ve Nashville'deki ortalama maaş 63.000 dolardır. Yaşam maliyeti de yüksek değildir. Nashville’in, 2030 nüfus sayımına kadar nüfusunun %24 artmasını bekleniyor.


4: Raleigh, North Carolina

Raleigh, North Carolina
Raleigh, North Carolina

Kuzey Karolina'nın başkenti Raleigh'dir ve üniversiteleri, Research Triangle'ı ve büyüyen ekonomisiyle tanınır. IBM, Cisco ve Fidelity Investments gibi Fortune 500 şirketlerinin de aralarında bulunduğu birçok şirketin merkezidir. Sağlık sorunları konusunda oldukça pozitif etkili bir şehirdir. Raleigh Durham bölgesinde sağlık hizmetleri gerçekten çok iyidir. Raleigh'in yaklaşık 470.000 nüfusu var ve ortalama ev fiyatları yaklaşık 360 bin dolardır. Aynı zamanda işsizlik oranı %3,1'dir. Raleigh, Kuzey Karolina'daki ortalama maaş yaklaşık 70 bin dolardır ve nüfusu 2030 nüfus sayımına kadar %27 oranında artması beklenmektedir. Bu, zaten yaklaşık 1,4 milyon nüfusa sahip olan Holt metro alanı da dikkate alındığında kesin bir sıçramaya sebebiyet verecek gibi duruyor.


3: Columbus, Ohio

Columbus, Ohio
Columbus, Ohio

Columbus, Ohio'nun başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir, eyaletin orta kesiminde yer almaktadır. Birçok şirket buraya taşınıyor ve bu sayede çok fazla iş imkanı sağlanmasıyla popülerliğini artırıyor. JP Morgan Chase ve Nationwide Insurance gibi birçok Fortune 500 şirketi burada bulunuyor. Columbus yaklaşık 906.000 nüfusa sahip, tüm metropol alanı ile yaklaşık 2,1 milyon kişi. Olarak da düşünebilirsiniz Ortalama ev fiyatları yaklaşık 260 bin dolar ve işsizlik oranı %2,9'dur. Ortalama maaşı ise yıllık yaklaşık 57.000 dolardır. 2030 nüfus sayımına kadar %14 büyümedi bekleniyorBazı araştırmalar da %25’in üzerinde bir büyüme göstereceğine işaret ediyor.


2: Phoenix, Arizona

Phoenix, Arizona
Phoenix, Arizona

Phoenix, Arizona'nın başkenti ve Amerika Birleşik Devletleri'nin beşinci büyük şehridir. Şehir sıcak iklimi ve çöl manzaralarıyla tanınır. Ayrıca gerçekten iyi bir ekonomiye de sahiptir. Phoenix'in tüm metro alanı neredeyse 5 milyon nüfusa sahiptir ve bu da onu ABD'deki 11. büyük metro alanı yapar.


Phoenix, Intel, Boeing ve American Express gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor. İstatistiklere gelince, Phoenix yaklaşık 1,6 milyon nüfusa sahip. Ortalama ev fiyatları yaklaşık 335 bin dolar. Ortalamanın farklı olduğunu unutmayın, ortalama muhtemelen 450 bin dolara daha yakın. Phoenix'teki işsizlik oranı %3,1 ve ortalama yıllık maaş 67.000 dolar. Phoenix, büyüme tahminleri konusunda da çelişkili tahminlere sahip olan şehirlerden biri. Bazı çalışmalar %17 veya %18 civarında, diğerleri ise %27 veya %28 civarındadır.


1: Austin, Texas

Austin, Texas
Austin, Texas

Ve bir numara Austin, Teksas. Austin, büyük Teksas eyaletinin başkentidir ve canlı müzik aktiviteleri, teknoloji endüstrisi ve rahat yaşam tarzıyla tanınır. Teksas'taki tüm hippilerin gitmeyi seçtiği yer burasıdır desek yalan olmaz. Şehir ayrıca, ABD'deki en büyük üniversitelerden biri olan Teksas Üniversitesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin içinden başlayan Colorado Nehri bulunur.


Austin, Teksas'ın nüfusu yaklaşık 964 bin kişidir ve tüm metro alanıyla birlikte yaklaşık 2,4 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Burada bir ev satın almak isterseniz, yaklaşık 460 bin dolar ödemeniz gerekecektir. İşsizlik oranları oldukça düşüktür, %2,8 ve ortalama maaş da oldukça iyidir, yıllık yaklaşık 81 bin dolardır. Austin, Teksas'ın 2030 nüfus sayımına kadar %29 oranında büyümesi beklenmektedir.


Konuyla ilgili detaylı videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

5.176 görüntüleme
bottom of page