top of page

Amerika’daki Benzersiz Oteller

Lüks bir otel odası herkesin bir numaralı tercihi olmayabilir. Fakat farklı ve ilgi çekici temaya sahip oteller; ister çocukları, ister yetişkinleri veya her ikisini birden heyecanlandırmak için mükemmel bir deneyim sağlayabilir. Bu makalede yer verilen otellerde köpek severlerden romantizm arayanlara, eskilere dair merakı olanlara ve sanat meraklılarına kadar hemen hemen herkesin ilgisini çekebilecek muhteşem otel odalar bulunmaktadır.

Haydi gelin bu ilgi çekici otellerin ilgi çekici odalarını birlikte keşfedelim.

Roxbury Motel – Roxbury, New York

Catskill Dağları’nda yer alan Roxbury Motel, büyük şehirden kaçış ve gerçek hayata bir mola imkânı sunmaktadır. Burası konak, kır evleri veya bir motel içinde yer alan kurgu ve peri masalı temalı odalar sunmaktadır. Misafirler, istedikleri olanakları seçerek deneyimlerini (ve fiyatları) belirleyebilirler. Ayrıntıların inanılmaz derecede karmaşık olması nedeniyle sanki bir bir filmin sahnesinin parçasıymışsınız, belki de bir Tim Burton filmindeymişsiniz gibi hissettirmekte. Burası gerçek hayatta büyülü bir ormanda uyuduğunuzu hissetmenizi sağlayacak bir başyapıt olarak ziyaretçilere hizmet vermektedir. 

Amerika'daki Benzersiz Oteller Roxbury Motel - Roxbury, New York

Madonna Inn – San Luis Obispo, California

Madonna Inn, dünyaca ünlü bir oteldir. Burada fazlasıyla konforlu bir alana sahip olacaksınız ve her oda, aradığınız konaklama türüne bağlı olarak keyfini çıkarabileceğiniz farklı bir tema sunmaktadır. Örneğin; Avusturya süiti, Avusturya kraliyetinin görüntülerini çağrıştıran yaldızlı Barok dekoru ile göz alıcı seçeneklerden biridir. Ayrıca bir safari odası, bir golfçü odası ve diğerlerinin yanı sıra pembe gül halısı, taş duvar, şömine ve şelale duşu içeren “Madonna Süiti”  de burada eşsiz otel odalarından biri olarak ziyaretçilere hizmet sunmaktadır.

Amerika'daki Benzersiz oteller Madonna Inn - San Luis Obispo, California

Jules’ Undersea Lodge – Key Largo, Florida

Jules’ Undersea Lodge, ulaşmak için 21 fit derine dalmayı gerektiren bir su altı otelidir. Sertifikalı bir dalgıç değilseniz, konaklama yerine inmeden önce iki saatlik bir dalış kursu almanız gerekir. Burada, mutfak da dahil olmak üzere birçok imkân bulunmaktadır. Eğer yemek pişirmek istemezseniz, yemek siparişi bile verebilirsiniz. Sıcak bir duş, müzik, film ve kitap gibi bazı eğlence seçenekleri vardır. Fakat buradaki en eğlenceli aktivite, deniz ve deniz yaşamı manzarasını yatağınızda yatarak izlemektir.

oteller Jules' Undersea Lodge - Key Largo, Florida

Dog Bark Park Inn – Cottonwood, Idaho

Bu eşsiz yer, köpek şeklinde kurabiyeleri ve dış cephesi köpek şeklinde oyulmuş olması ile baştan sona köpek teması içeren bir oteldir. Otel odası dört kişiliktir. Bir çatı katı ve özel banyonun yanı sıra mikrodalga fırın, mini buzdolabı ve kahve makinesi içermektedir. Bu otel “Dünyanın en büyük beagle’ı” olarak bilinmektedir. Yerliler ise onu Tatlı Willy olarak adlandırmışlardır. Ev sahibi Frances Conklin, “Ziyaretçiler, evcil hayvanları ile önceden onay alınması koşuluyla kalabilirler” diyerek evcil hayvanların da bu otelde kalmasına izni vermektedir.

Dog Bark Park Inn - Cottonwood, Idaho

Capitol Reef Resort – Torrey, Utah

Capitol Reef Ulusal Parkı’nın yanında yer alan bu tesis, Batı’nın ilk günlerini doğrudan deneyimlemeniz için Conestoga vagonları da dahil olmak üzere çeşitli konaklama imkanları sunmaktadır. Tabii ki, konaklamanız biraz daha lüks olacak. Burada konforlu kral yatakları ve altı kişinin rahatlıkla uyuyabileceği iki çift ranza bulunmaktadır. Ayrıca burada Red Cliffs’in çarpıcı doğal manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ek olarak ise geceleri ateşin etrafında toplanarak parlak yıldızları seyredebilirsiniz. 

Capitol Reef Resort - Torrey, Utah

Carlton Arms – New York, New York

Bu eşsiz otel, New York’ta sanatseverler için özel olarak tasarlanmış bir sanat oteli olarak açılan ilk oteldir. Buradaki her oda, farklı bir sanatçı tarafından kendi isteği ve kendi tercihine göre tasarlanıp boyanmıştır. Buradaki olanaklar temel seviyededir. Örneğin hepsinde Wi-Fi banyo veya ortak banyo bulunmaktadır.

Carlton Arms - New York, New York

Pirate Island Hotel – Winter Haven, Florida

Pirate Island Hotel, LEGOLAND’in bir parçasıdır. Burası çocukları ve muhtemelen bazı yetişkinleri de heyecanlandıracağı kesin olan farklı temalı odalara sahip bir konaklama yeridir. Tesis genelinde 1,6 milyondan fazla LEGO’dan oluşan 600’den fazla model bulunmaktadır.

Girişte büyük bir 34′ LEGO korsan gemisinin de enkazı vardır. Beş kişiye kadar misafir ağırlayabilen 146 odanın her biri, rengarenk gösterişli dekoru, bir kral yatağı ve küçükler için ranza, tekerlekli yatak ve eğlence merkezine sahiptir. Ayrıca tesiste yedi kişiye kadar uygun olan dört süit odası da bulunmaktadır.

Pirate Island Hotel - Winter Haven, Florida

Curtis – Denver, Colorado

Curtis, Denver Gösteri Sanatları Kompleksi’nin karşısındaki caddede yer almaktadır. Bu sıra dışı otelde, her katta farklı bir temaya sahip eklektik pop art dekoru ve hayal gücünün üst düzey olduğu “hiper temalı” odalar veya süitler bulunmaktadır. Bir Donkey Kong atari salonu ve masa oyunları odası, bir “Lucy ve Desi” odası, Star Trek odası ve daha fazlasını içeren odaları vardır. Ayrıca burada standart bir oda da bulunmaktadır.


Curtis - Denver, Colorado

The Liberty, a Luxury Collection Otel – Boston, Massachusetts

Bir zamanlar Boston şehir merkezinde bulunan ve Malcolm X gibilerini barındıran hapishane olan The Liberty, bugün tarihi bir ortamda lüks konaklama imkanı sunmaktadır. Hapishane, 1851’de inşa edilmiştir ve yaklaşık 140 yıl sonra aşırı kalabalık nedeniyle kapılarını kapatmıştır.  2007 yılında, orijinal yapının büyük bir kısmı korunurken üst düzey konaklama birimlerine dönüştürülmüştür. Ayrıca burada lüks dokunuşlarla yenilenmiş gerçek hapishanenin bölümlerinden oluşan bir oda kiralamak da mümkündür.

The Liberty, a Luxury Collection Otel - Boston, Massachusetts

21c Museum Hotel – Lexington, Kentucky

21c Museum Hotel, lüks bir butik otel ve çağdaş bir sanat müzesidir. Bu otelde yeni bir düzenleme ile Queen’s Gambit’ten ilham alarak, tavandan asılı büyük bir satranç tahtası kurulumu içeren “Harmon Room” için rezervasyon yapabilmektedir.

21c Museum Hotel - Lexington, Kentucky

Chateau Avalon – Kansas City, Kansas

Bu Fransız şatosu, her konuk için benzersiz deneyimler yaratan çeşitli temalara sahip 61 oda ve 23 konsept süitten oluşan 28 dönümlük ormanlık bir alanda yer almaktadır. Burada Camelot, yağmur ormanı, bir İtalyan villası, ıssız bir ada, bir New York çatı katı veya bir Mısır sarayı odalarından herhangi birini seçebilirsiniz. Hangisini rezerve ederseniz edin, iki kişilik küvet, TV, yüksek hızlı Wi-Fi ve ücretsiz kahvaltı imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca otel bünyesinde masaj ve çeşitli terapilerin yanı sıra Mısır temalı bir şarap barı da sunmaktadır.

Chateau Avalon - Kansas City, Kansas

Beckham Creek Cave Lodge – Parthenon, Arkansas

Arkansas Ozarks’ta bulunan Beckham Creek Lodge, kaya duvarları ve delikli mağara tavanları ile beş tane yatak odasına sahiptir. Bir mağarada uyuyup doğanın içinde farklı bir uyku deneyimi yaşarken aynı zamanda fazlasıyla rahat ve konforlu olacağınızdan şüpheniz olmasın. Lodge, bir ana oda, bir mutfak ve konukların ortak erişime sahip olduğu bir dinlenme odasını içermektedir.

Beckham Creek Cave Lodge - Parthenon, Arkansas

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

66 görüntüleme
bottom of page