top of page

Amerika’daki Buz Pateni Konumları

Kış ayının tadını çıkarmanın birçok yolu vardır. Örneğin kayak, snowboard, kızak, tubing ve özellikle buz pateni yapmak gibi.

Ülke genelindeki şehir, kasabalarda her yaştan ve beceri seviyesinden insan için eğlenceli olan açık, kapalı buz pistleri bulunmaktadır. Buz pistinde ister axel atlayışınızı mükemmelleştirmek isteyin isterseniz sadece etrafta gezinin, önemli olan kış sporlarının heyecanını yaşamak ve vücudunuzu hareket ettirmektir. Bu yıl kış seyahatinizi planlarken, ABD’de buz pateni yapmak için en iyi yerlerden bazılarını bu makalede sizlere sunmak istedik. Keyifli okumalar dileriz…

Rockefeller Center – New York City, New York

Tüm dünyadaki en ünlü buz pateni pistlerinden biri New York’ta Rockefeller Center’dır. Burası kış ayında büyük bir turistik cazibe merkezidir. Bu nedenle özellikle kış aylarında kalabalık olduğu konusunda önceden sizi uyarmalıyız. Pist aynı anda sadece 150 kişiyi bünyesinde ağırlamaktadır. Fakat eğer bu 150 kişi arasında yer alamadıysanız paten kayan kişileri kenardan izlemek de fazlasıyla eğlencelidir. Rockefeller Center’daki  Noel ağacı, ulusal bir semboldür. Bu nedenle Noel zamanı burada kayarken eşsiz yılbaşı ağacını izlemek de fazlasıyla eğlenceli bir aktivitedir.

Amerika'daki Buz Pateni Konumları : Rockefeller Center - New York City, New York

Curry Village, Yosemite National Park

Yosemite’deki Curry Village buz pateni pistini çevreleyen muhteşem manzara, hemen hemen herkesin buz pateni sporuna başlaması için yeterli bir sebeptir.  Bu buz pistinde büyük olasılıkla kışın, karlı zirve noktaları olan Glacier Point ve Half Dome manzaralarını görebileceksiniz. Burada hafta sonları ve tatil günlerinde gün içinde dört kez, hafta içi ise günde üç kez bir buçuk saatlik seanslar sunulmaktadır.

Amerika'daki buz pateni Konumları : Curry Village, Yosemite National Park

McCormick Tribune Ice Rink at Millennium Park

Bu yıl ziyaret edilmesi gereken bir başka harika açık hava pisti ise Chicago’daki Millennium Park’tır. Burada kayak yapmak isterseniz; ünlü “Bean” heykelinin ve alışveriş için mükemmel olan Magnificent Mile’ın hemen yanındaki buz pistinde paten yapma imkanı yakalayacaksınız. Paten sezonu genellikle Kasım ayı ortasından Mart ayı başına kadar sürmektedir. Ayrıca kendi patenleriniz var ise paten yapmak ücretsizdir. Eğer yok ise burada paten kiralama imkanı mevcuttur.

McCormick Tribune Ice Rink at Millennium Park

Boston Common Frog Pond – Boston, Massachusetts

Boston Common, Frog Pond adında bir açık hava buz pateni pistine sahip tarihi bir parktır. Ziyaretçiler ve yerliler 1997’den beri burada düzgün bir şekilde biçimlendirilmiş ve soğutulmuş yüzeyde paten yapmaktadırlar. Burada her sezon yaklaşık 100 gün paten kayılabilme imkanı bulunmaktadır ve tüm beceri seviyelerindekiler burada bu pateni yapabilirler. Ayrıca burası şehrin en iyi restoranlarından bazılarına yürüme mesafesinde yer almaktadır.

buz pateni Boston Common Frog Pond - Boston, Massachusetts

Sun Valley Ice Rink – Sun Valley, Idaho

Sun Valley Resort, yıl boyunca açık olan ve hatta Olimpiyat şampiyonları ve buz gösterileri yapan profesyonel patencileri ağırlayan bir açık hava buz pateni pistidir. Ancak tatil sezonu boyunca, gündelik paten yapılabilen harika bir konumdur. Pistten dağların manzarası nefes kesicidir ve yıl boyunca burada eğlence etkinlikleri düzenlenmektedir. Burası profesyonel patenciler için popüler bir eğitim noktası olmasına rağmen, belirli günlerde herkes burada ders alabilmektedir.

Sun Valley Ice Rink - Sun Valley, Idaho

Blue Cross RiverRink – Philadelphia, Pennsylvania

Blue Cross RiverRink, Delaware Nehri üzerindeki Benjamin Franklin Köprüsü manzarasının keyfini çıkarmanızı ve Noel zamanında, akşamları müzik ve ışık gösterileri ile tatil ruhuna girmenizi sağlayacaktır. Noel ağacı on binlerce LED ışıkla süslenmiş ve müzikle ilişkilendirilmiştir. Bu pist genel olarak Şükran Günü civarında açılmaktadır ve Mart ayının başlarına kadar açık kalmaktadır. Burası aynı zamanda ateş çukurları, ısınma kabinleri, atari oyunları olan bir çocuk kulübesi ayrıca yakınlarda bir yiyecek ve içecek kulübesine sahiptir. Kulübenin içinde rahat kanepeler, şömineler ve soğuk bir kış gecesi için mükemmel bir alan bulunmaktadır.

Blue Cross RiverRink - Philadelphia, Pennsylvania

Holiday Ice Rink in Union Square

San Francisco’daki Union Square, kışın popüler bir buz pateni pistine dönüşen çok amaçlı bir plazadır. Paten sezonu genel olarak Kasım ayı başlarında başlamaktadır ve hem acemileri hem de deneyimli patencileri bünyesinde ağırlamaktadır. Her seans bir buçuk saat sürmektedir ve bu seanslar online olarak da satın alınabilmektedir. Buraya en yakın oteller Galleria Park Hotel ve Hotel Emblem San Francisco’dur. Otellerin herhangi birinde hafta sonu kaçamağı yaparken ayrıca buz pistinde paten kayma keyfi de yaşayabilirsiniz.

Holiday Ice Rink in Union Square

Beaver Creek Mountain – Beaver Creek, Colorado

Beaver Creek, Colorado’da önde gelen bir kayak merkezidir ve burada kaldığınız süre boyunca ziyaret etmeye değer harika bir buz pateni pisti de bulunmaktadır. Buz pateni pisti genelde Eylül ayı başlarında açılmakta ve Nisan ayı ortasına kadar açık kalmaktadır.

Beaver Creek Mountain - Beaver Creek, Colorado

Ice at the Galleria – Houston, Texas

Houston, kış sporlarıyla yakından ilişkili olmayan başka bir güney konumudur. Fakat Houston’daki Galleria alışveriş merkezinin ortasında, kapalı bir buz pateni pisti bulunmaktadır. Pist halka açıktır ayrıca hafta sonları da paten dersleri ve DJ imkanı sunmaktadır. Buz pateni pisti, gece geç saatlerde yapılan paten seansları için 21:00 veya 23:00’e kadar açık kalır ve burada istediğiniz kadar paten yapabilme şansınız vardır. Günün belirli saatlerinde 30 dakikalık serbest stil buz pateni seansları da sunulmaktadır.

Ice at the Galleria - Houston, Texas

Pershing Square – Los Angeles, California

Şehirdeki en büyük buz pateni pisti, Pershing Meydanı’nda açık havada yer almaktadır. Buz pateni yaparken burada birçok ücretsiz konser imkanı da bulunmaktadır.

Pershing Square - Los Angeles, California

National Gallery of Art Sculpture Garden-Washington,DC

D.C.’de paten yapmak için en iyi yer National Mall’dur. Kışın heykel bahçesinin bir alanı, mevsime göre dekore edilmiş bir buz pateni pistine dönüştürülür. Buz pateni sezonu Kasım ortasından Mart ortasına kadar sürer. Noel ve Yılbaşı hariç her gün açıktır. Burada paten ve eşyalarınızı koymak için dolap kiralayabilirsiniz. Her yaş ve beceri seviyesi için sınıflar mevcuttur. Pizza, sandviç, tatlı, şarap ve bira servis eden Pavilion Café’de pistte birkaç tur attıktan sonra ısınmak ve enerjinizi toplamak için yiyecek, içecek bir şeyler tüketebilirsiniz.

National Gallery of Art Sculpture Garden-Washington,DC


Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

2 görüntüleme
bottom of page