top of page

Amerika’daki Müzik Festivalleri

Amerika Birleşik Devletleri, yıl boyunca turist ve yerlileri kapsayan eğlenceyi doruk seviyelere çıkaran canlı müzik festivalleriyle dolup taşmaktadır. Nabzınızı yükselten EDM konserlerinden tutkulu caz performanslarına kadar ABD’nin güçlü festivalleri arasında herkes için uygun bir festivali bünyesinde barındırmaktadır.

Festival sezonuna hazır mısınız? O zaman bu liste tam size göre! Her müzikseverin gitmesi gereken en iyi müzik festivallerinin bir listesini bu makalede topladık. Aşağıdakilere bir göz atın ve seçiminizi size en uygun olan festivalden yana kullanın!

Bonnaroo Music and Arts Festival

Manchester’daki (Tennessee) Bonnaroo Çiftliği’nde düzenlenen Bonnaroo festivali, 150’den fazla müzisyen ve diğer gelecek vadeden sanatçılardan oluşan ışıltılı bir festivaldir. Bu festival her yıl düzenlenmektedir ve dört gün boyunca sürmektedir.

Amerika'daki Müzik Festivalleri : Bonnaroo Music and Arts Festival

Festival; pop, alternatif rock, indie rock, hip hop, R&B, elektronik, funk gibi müzik türlerini bir araya getirerek, onu Amerika’da en çok sevilen müzik festivallerinden biri olmasını sağlamıştır.

Coachella

Yıl boyunca ABD’de gerçekleşen tüm muhteşem müzik festivalleri arasında Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali en çok beklenenlerden biridir.

Her yıl Kaliforniya’daki mükemmel Coachella Vadisi’nde düzenlenen festivalde, Beyoncé, Daft Punk, Snoop Dogg ve rocktan hip hopa ve elektronik dans müziğine kadar pek çok türden göz kamaştırıcı müzik sanatçıları yer almaktadır.

Amerika'daki müzik Festivalleri : Coachella

Coachella, her yıl Türkiye’den de kişiler dahil olmak üzere 200.000’den fazla insanı kendi bünyesine çekmektedir. Festival, canlı müziğe ev sahipliği yapmanın yanı sıra göz kamaştırıcı heykeller gibi görsel sanat eserlerini sergilemektedir. Festival ayrıca son dönemlerde katılımcıların farklı farklı ve şık bir şekilde katıldıkları festival ortamına dönüşmüştür. Bu festival 6 gün boyunca sürmektedir.

Lollapalooza

Şu anda ülkede Lollapalooza kadar görkemli başka bir müzik festivali yoktur. Bu etkinliğin yaratıcıları, bunun sadece bir müzik festivalinden daha fazlası olduğunu, aynı zamanda kültürel bir deneyim olduğunu gururla söylemektedirler. Dünyanın dört bir yanından 8 sahne ve 170’den fazla gruba sahip olan Lollapalooza, ABD’deki en ünlü müzik festivallerinden biridir. Ayrıca her müzikseverin hayatında en az bir kez yaşaması gereken bir deneyimdir.

Lollapalooza

Dünyaca ünlü bu müzik festivali 1991 yılında Jane’s Addiction’ın şarkıcısı Perry Farrell tarafından bir veda turu olarak kuruldu. Ve günümüze kadar ulaşan bu festival, yaz aylarında Chicago-Grant Park’ta 4 gün boyunca düzenlenmektedir.

Lollapalooza, ağır metalden punk rocka ve elektronik müziğe kadar çeşitli türleri içeren büyüleyici konserleri sayesinde her yıl yaklaşık 500.000 kişilik büyük bir kalabalığı kendi bünyesine çekmektedir. Sanatçılar arasında Kanye West, Metallica, Outkast, Nine Inch Nails, Lady Gaga ve Tyler, The Creator gibi büyük isimler yer almaktadır.

Ultra Music Festival

DJ Mag tarafından sürekli olarak dünyanın 1 numaralı müzik festivali olarak gösterilen Ultra Müzik Festivali, her Mart ayında Miami-Florida’da gerçekleşen heyecan verici bir etkinliktir.

Ultra Müzik Festivali

Bu devasa sahil festivali, David Guetta, Armin van Buuren, Justice, Major Lazer, Benny Benassi ve Steve Aoki gibi isimlerin performanslarını görmeyi hayal eden 170,00’den fazla katılımcıyı bir araya getirmektedir. Bu festival elektronik müzik tutkunları için gerçek bir harikalar diyarıdır.

Teknoya ve EDM’ye kadar tüm elektronik türleri kapsayan Ultra Müzik Festivali, uluslararası alanda o kadar ünlendi ki şimdi Brezilya, Japonya, Meksika, Hırvatistan ve Güney Afrika dahil birçok ülkede gerçekleşmektedir.

Electric Zoo

Randall’s Island’da İşçi Bayramı’nın hafta sonu boyunca düzenlenen Electric Zoo, New York’un önde gelen Elektronik Müzik Festivali ve şehirdeki en büyük etkinliklerden biridir. Festival her yıl Tiësto, Steve Aoki ve Alesso gibi elektronik müziğin en ikonik isimlerini bir araya getirmektedir.

Electric Zoo

Heyecan verici DJ gruplarının yanı sıra, festival başından sonuna kadar size ekstra enerji verecek lezzetli yemek seçenekleri de sunmaktadır.

Firefly Music Festival

Müziğin ötesine geçen sınırsız deneyimler sunan Firefly Music Festivali, ülkenin en çok övülen etkinliklerinden biridir. Ve bu deneyim 3 gün boyunca sürmektedir.

Firefly Music Festival

Ziyaretçiler festival konserlerinde büyüleyici şarkılar eşliğinde dans etmek istemezler ise burada alışveriş yapabilirler, Roller Pistinde paten kayabilirler veya çayırlarda ücretsiz yoga seanslarına katılabilirler.

Ayrıca eğer acıkmış hissederler ise burada özenle hazırlanmış kokteyllerden vegan ikramlara ve doyurucu pizzalara kadar birçok yiyecekle açlıklarını giderebilirler.

Newport Folk Festival, Newport, Rhode Island

Newport, her zaman halk müziğini geliştirmek ve teşvik etmekle tanınan bir festivaldir.

Newport Folk Festival, Newport, Rhode Island

Burada Nickel Creek, Jeff Tweedy, Band of Horses ve Deer Tick gibi ülkenin en iyi halk sanatçılarının müziğini deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz. Newport festivalinde: 4 aşamalı müzik, eğlenceli sanatlar ve el sanatları, lezzetli yemek tezgahları ve bir dizi yaratıcı gösteri bulunmaktadır.

Hangout Music Festival, Gulf Shores, Alabama

Hangout Music Festivali güneş, kum, ses ve bir sürü muhteşem şarkıcı deneyimleme imkanı sunmaktadır. Jack Johnson, The Flaming Lips, The Killers ve Outkast dahil olmak üzere 70’in üzerinde grubun yer aldığı bu festival, kaçırmak istemeyeceğiniz harika bir festivaldir. Festivalde doyasıya dans edin, kollarınızı havaya kaldırın ve hayatınızın en güzel müzik festivaline katılımınızın keyfini çıkarın.

Hangout Music Festival, Gulf Shores, Alabama

Afropunk Festival

Afropunk Festivali, siyahi sanatçılar topluluğu tarafından üretilen canlı müzik, film, moda ve sanat performanslarını içeren yıllık bir etkinliktir.

Geçen yılki festival Atlanta’da gerçekleşti ve çeşitli topluluklara hitap eden heyecan verici bir müzikal deneyim sundu. En iyi performanslar arasında Foushée, Rico Nasty, Smino ve daha fazlası gibi sanatçılar yer aldı.

Afropunk Festival

Bu yılın kadrosu henüz açıklanmadı. Fakat 2022 yılı için göz kamaştırıcı bir birinci sınıf performans sanatçısı zenginliği beklenmektedir.

Ayrıca konserler arasında katılımcılara ekstra enerji vermek için siyahilere ait çok sayıda lezzetli yiyecek kamyonları da festival alanında bulunmaktadır.

Electric Daisy Carnival

EDC olarak da bilinen Electric Daisy Carnival, Kuzey Amerika’daki en büyük elektronik müzik festivalidir. 

Etkinliğin gerçekleştiği Las Vegas Motor Yarış Pisti’ne adım atar atmaz üç boyutlu yapılar, karanlıkta parlayan mekanlar ve çok renkli LED’ler ile doldurulmuş büyülü bir harikalar diyarında olacaksınız.

 Electric Daisy Carnival

Büyüleyici ortamın yanı sıra, bu büyük müzik festivalinde Armin van Buuren, Calvin Harris, Diplo, Alesso, Martin Garrix, Zedd, Afrojack ve Tiësto gibi elektronik sanatçıların heyecan verici performansları ve sirk sanatçıları bulunmaktadır.











Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

33 görüntüleme
bottom of page