top of page

Amerikadaki Perili Evler

Gerçekten korkulu anlar yaşamak için perili bir eve çıkmak varken neden korku filmi izleyesiniz? New Orleans’ın, birkaç ürkütücü korku evi etkinliğine sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle seyahatinizde bunu arıyorsanız, ziyaret etmek için mükemmel bir konumdur. Güneyde en az New Orleans kadar korku evlerine sahiptir. Atlanta, GA ve St. Louis, Missouri de karanlık zevklere hitap etmektedir. İyi bir korku evi arayışında iseniz Amerika’da sayısız perili evler bulunmaktadır. Amerika’da perili ev gezintisi planlıyorsanız bunlardan biri listenizde kesinlikle olmalı! Haydi gelin Amerika’daki en ürkütücü perili evlere birlikte bakalım!


13th Gate Haunted House, Baton Rouge, Louisiana

Ülkedeki en iyi perili evlerden biri olarak kabul edilen 13th Gate(13.Kapı), Louisiana, Baton Rouge’da bulunan bir perili evdir. Burada en büyük korkularınızın gerçekleşeceği ve her şeyin olabileceği 13 kâbus diyarında yolculuk edeceksiniz.

Amerika'daki Perili Evler : 13th Gate Haunted House, Baton Rouge, Louisiana

13.Kapı, ultra gerçekçiliği ile bilinen perili bir cazibe merkezidir. Muazzam karanlık çekimin arkasındaki sanatçılar, korku ve gerçeklik arasındaki çizgileri bulanıklaştırma konusunda uzmandırlar. Ziyaretçiler, sık sık kendilerine yaşadıkları şeyin gerçek olup olmadığını sorgulamalarına neden olacaktır. Böyle muazzam set tasarımı, etkileyici oyuncuları ve inanılmaz makyaj efektleriyle tıpkı bir Hollywood filmini andırmaktadır. Cazibe merkezi, gerçeğe yakın bir korsan gemisi, canlı yılanlarla dolu gizli yer altı geçitleri ve hatta zombi istilasına uğramış bir açık hava mezarlığı bile içermektedir.

Bu 40.000 metrekarelik perili ev; eski, terk edilmiş bir akıl hastanesini keşfetmekten, karanlık yer altı tünellerinde kaybolmaya ve hatta kendinizi yüzlerce canlı yılanla bir köprüde bulmaya kadar birçok bölgede korkuyu iliklerinize kadar hissetmenize neden olacak.

Netherworld Haunted House, Atlanta, Georgia

Netherworld perili evi, Atlanta, Georgia’da bulunan, kendi kendine gezilebilecek perili bir cazibe merkezidir. Yetenekli oyuncular, canavarlar, özel efektler ve sıra dışı temalarla dolu bir perili ev macerası sunmaktadır.

Amerika'daki Perili Evler : Netherworld Haunted House, Atlanta, Georgia

Headless Horseman, Ulster Park, New York

New York’un sonbahar mevsim sezonunu gerçekten unutulmaz kılmak istiyorsanız, çok fazla heyecan sunan Headless Horseman gibi cazibe merkezlerine göz atabilirsiniz.

Amerika'daki Perili Evler : Headless Horseman, Ulster Park, New York

The Headless Horseman, Ulster Park, N.Y’de yer almaktadır. Sık sık birçok yerli tarafından ziyaret edilmektedir. Bunun nedeni ise ülkenin en iyi perili cazibe merkezlerinden biri olarak kabul görmektedir. Burası ustalıkla oluşturulmuş 6 perili ev, labirent tarzı bir mısır labirenti ve bir mil uzunluğundaki çayırdan oluşmaktadır. 45 dönümlük perili cazibe; mükemmel set tasarımı, ürkütücü canavarlar, iyi eğitimli oyuncular ve sizi korkutacak özel efektlerle tamamen güzel bir şekilde tasarlanmıştır.

Cutting Edge Haunted House, Dallas, Texas

Cutting Edge; korkunç görünüme sahip oyuncular, harika özel efektler ve inanılmaz canavarlarla dolu karanlık bir perili evdir. Ülkedeki en iyi perili evlerden biri olarak kabul edilmektedir. Burası tüyler ürpertici ayrıntılar ile dolu, çok katlı ve birden fazla temalı perili bir cazibe merkezidir!

Fort Worth şehir merkezindeki eski et paketleme tesisi günümüzde ise perili ev olan bu yer, fantastik özel efektler kullanarak son derece gerçekçi olması nedeniyle ziyaretçilere korku dolu anlar sunmaktadır.

Amerika'daki Perili Evler : Cutting Edge Haunted House, Dallas, Texas

Ziyaretçilerin Cutting Edge Haunted House’u keşfetmesi ortalama 55 dakika sürmektedir.

Cutting Edge Haunted House, ülkedeki en iyi perili evlerden biri olarak ün kazanmıştır. Guinness Dünya Rekoru sahibi olan Cutting Edge Haunted House, Amerika’nın en iyi ve en büyük perili evlerinden biridir. Gelin ve Fort Worth’un nihai perili evinin kıvrımlı koridorlarında ne tür korkuların gizlendiğini gözlerinizle görün!

The Asylum Haunted House, Denver, Colorado

The Asylum Haunted House Denver, Colorado’da harika bir perili evdir. Fareler, örümcekler, yılanlar ile dolu nemli ve soğuk bir evdir. Asylum perili evinde ziyaretçiler ayak sesleri, açılıp kapanan kapılar, fısıltılar, işkence görmüş ruhların çığlıklarını duyar ve aynı zamanda biri tekerlekli sandalyeyi itiyormuş gibi hissederler. Burası da tıpkı diğer perili evler gibi ziyaretçilere yaşadıkları olayları gerçek gibi hissetmelerini sağlamaktadır.

The Asylum Haunted House, Denver, Colorado

The Darkness – St. Louis

Amerika’nın orta batısının kalbinde yer alan The Darkness perili evi, onunla yüzleşmeye cesaret eden herkesi beklemektedir. Muhtemelen Amerika’daki en iyi perili evlerden biri olan The Darkness, olağanüstü set tasarımı, son teknoloji özel efektleri, canlı oyuncular ve gerçeğe yakın animasyonları içermektedir.

The Darkness sahipleri burayı perili bir ev olarak değil, Hollywood’dan çıkmış bir korku filmi olarak adlandırmaktadırlar. Bu yıl The Darkness, konukları şaşırtmak ve korkutmak için bir labirent görevi gören gizli metro tünellerine götüren bir kaçış odasını da bünyesine ekledi.

perili evler : The Darkness - St. Louis

The Dent Schoolhouse,Cincinnati

Cincinnati’s, Dent Schoolhouse ile ilgili bir efsane bulunmaktadır. Bu efsane yüzünden hiç kimse havalı perili okul binasının sahiplerinin sektördeki en iyi arka planlardan birini yarattığını inkar edemez. Efsaneye göre, 1942’de başlayan ve 1952’ye kadar devam eden bir dönemde, okul öğrencilerinden birkaçı ortadan kayboldu. Bu durumda kapıcı Charlie’den şüphelenildi. Fakat bir şekilde kapıcı bölgeden kayboldu. İnanışa göre, okul binası artık kayıp çocukların hayaletleri tarafından ele geçirilmiş durumda ve Charlie hâlâ gizleniyor ve daha fazla kurban arıyor!

Amerika'daki perili evler : The Dent Schoolhouse,Cincinnati

Dent Schoolhouse, keyifli bir deneyim yaratmak için harika bir hikâye yarattı. Ve bu hikayede kullanan eğlenceli, heyecan verici ve sıra dışı perili bir cazibe merkezi olmasını sağladı. Eğer perili bir ev ziyareti gerçekleştirmek isterseniz, efsanesi sayesinde ün kazanmış olan fazlasıyla ürkütücü bu evi ziyaret edebilirsiniz.












Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

34 görüntüleme
bottom of page