top of page

Amerika’daki Şehir Merkezleri

Şehir merkezi genellikle bir şehrin kalbi ve ruhudur. Burası yerlilerin sürekli olarak bulunduğu, turistlerin keşfedeceği ve ana olayların gerçekleştiği konumdur. Nereye giderseniz gidin, ABD’deki  şehirlerde eğlence parkları, güzel restoranlar  ve birçok kültürel gezi ile dolu büyüleyici şehir alanları vardır.

Bu nedenle makalede, ABD’de görülmeye değer güzel şehir merkezlerine sahip yerlere odaklanıyoruz. Tüm bu şehir merkezlerinin ortak noktası, yerel halkın kültürünü ve ruhunu kucaklayan şehir merkezleri olmasıdır.

Haydi gelin ABD’deki bu muhteşem şehir merkezlerine birlikte göz atalım.

Greenville, South Carolina

Güney Carolina’da, güzel bir günde güzel bir konumda dolaşmak için mükemmel bir şehir merkezi olan Greenville ziyaret edilmelidir. Çok sayıda kafe, eski ve hoş bir ana cadde ve hatta bir şelale burada yer almaktadır. Reedy’de yer alan Falls Park, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu için çok amaçlı bir parkurun yanı sıra romantik ve fotojenik bir mekandır. Burası gündüz işçiler nedeniyle yoğun bir bölgedir, akşamları ise yerli halk ve ziyaretçiler tarafından yemek ve eğlence için gelinebilecek en iyi konumlardan biridir. Greenville, 100’den fazla restorana sahiptir. Yaklaşık olarak 10 blok hareketli ve eğlenceli bir şehir merkezi alanı vardır.

Greenville, South Carolina şehir merkezi

Burada yer alan Center Stage tiyatrosu; oyunlara, konserlere ve komedi şovlarına ev sahipliği yapmaktadır. Özetle, Greenville’da bulunma imkânınız olur ise burada yer alan birçok eğlenceli aktivite sayesinde asla sıkılmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Sedona, Arizona

Sedona şehri; çarpıcı kaya oluşumları, New Age kristalleri ve gizemli girdapları ile ünlü bir konumdur. Ayrıca burası aynı zamanda keşfedilecek heyecan verici bir şehir merkezine sahiptir. Burası caddelerde dolaşmak ve hediyelik eşya alışverişi yapmak için eğlenceli bir konumdur. Kuşkusuz,  turistik ve pahalı bir konumdur. Ancak bu pahalılığa değecek kadar güzel ve gösterişli mağazaları bulunmaktadır. Sedona’da en ilgi çekici yerler: Chapel of the Holy Cross, Red Rock State Park, Tlaquepaque Arts ve Verde Valley Wine Trail’dır.

Sedona, Arizona Şehir merkezi

Philadelphia, Pennsylvania

ABD’deki en eski ve en büyük şehir merkezlerinden birini deneyimlemek için Philadelphia’yı ziyaret etmelisiniz.  Philadelphia, Old City’deki Arnavut kaldırımlı sokakları ile ABD tarihini ve benzersiz butikleri burada ziyaretçilere sunmaktadır. Ayrıca Philadelphia’da bulunan Northern Liberties bölgesindeki açık hava meydanında ücretsiz konserlere, çiftçi pazarlarına ve canlı festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Bu konum Philadelphia ziyaretinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Böylece Philadelphia şehri hakkında birçok bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Ayrıca duvar sanatlarının başkenti olarak bilinen Philadelphia’da mahalleleri kaplayan 4.000’den fazla dış mekan sanat eserini de keşfetme şansına sahip olabilirsiniz.

Philadelphia, Pennsylvania

Özetle, Amerikan tarihi hakkında bilgi edinmek, güzel restoranları ziyaret etmek ve zamanla gelişen mimariyi gözlemlemek için Philadelphia ziyaret edilmesi gereken bir konumdur. Burada çok fazla yapılacak etkinlik ve aktivite olmasından dolayı buraya gerçekleştireceğiniz ziyaretinizi uzun tutmanızı tavsiye ederiz.

Boston, Massachusetts

Boston yalnızca Amerika’nın en eski şehirlerinden biri değil, aynı zamanda tarihi bir bölgedir. Şehrin her köşesinde tarihi ve kültürel bir cazibe bölgesi bulunmaktadır. Boston samimi ve kültürel genişliği ile ziyaret edilmesi gereken şehir merkezlerinin en başında yer almaktadır.

Boston’a ilk kez gelen ziyaretçileri memnun edecek bir çok aktivite bulunmaktadır. Spor tutkunları için Red Sox oyunları, yemek tutkunları için en iyi restoranlarda taze koparılmış istiridyeler, Freedom Trail’da tarih meraklıları için turlar ve yaz aylarında dinlenmek, rahatlamak için halka açık yeşil alanlar bulunmaktadır. Ayrıca burada bir öğleden sonrayı dünyaca ünlü bir sanat müzesinde geçirebilirsiniz, gece ise Sox maçına katılabilirsiniz. Ya da güne Harvard Üniversitesi kampüsünde dolaşarak başlayabilir ve efsanevi House of Blues’da bir konser ile günü sonlandırabilirsiniz.

Boston, Massachusetts

Chicago, Illinois

Chicago, New York kadar kalabalık ve hızlı temposu olmayan fakat yine de yapacak çok fazla aktivitenin bulunduğu büyük bir şehirdir. 2,7 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Bu durum onu ABD’nin üçüncü büyük şehri ve orta batıdaki en büyük şehir yapmaktadır. Michigan Gölü boyunca yer alan plajlarla çevrilidir ve modern gökdelenin doğum yeri olarak bilinir. Bu nedenle burada gezilecek birçok gökdelen bulunmaktadır.

Chicago, Illinois Şehir merkezi

Ayrıca profesyonel beyzbol, basketbol, ​​futbol, ​​hokey ve futbol takımlarıyla Chicago, spor tutkunlarının hayalini gerçekleştirmektedir. Burayı ziyaret ettiğinizde Soldier Field’da bir Chicago Bears oyunu yakalayın ve izlemeye gidin. Futbol sizin için değil ise Bulls veya hokey hayranları iseniz bir Blackhawks maçını da izleyebilirsiniz. Bu tür aktivitelerin Chicago’da yapılacak unutulmaz ve keyifli aktiviteler olacağından emin olabilirsiniz.

Chicago, Illinois

Chicago sadece sporla ilgili üne sahip değildir. Aynı zamanda birinci sınıf müzeler, muhteşem mimariler, lüks alışveriş yerleri ve uzun canlı müzik mekanları ile de popülerdir. Ek olarak burada ziyaret edilecek en iyi yerler arasında Grant Park, Millenium Park, Navy Pier, Oak Street Beach ve Lakefront Trail bulunmaktadır.

Colorado Springs, Colorado

Sanat galerileri, yerel restoranlar ve parklar, Colorado Springs şehir merkezini harika bir konum haline getirmektedir. Yaya dostu sokaklar ve çevre düzenlemesi ile burada eski ve yeni mimarinin güzel bir birlikteliği bulunmaktadır. Bu nedenle burası göze güzel hitap eden bir konumdur. Colorado, açık hava severlerin cenneti olarak bilinmektedir. Burada bulunma imkânınız olur ise şehir merkezindeki Acacia Park’ta ve şehir merkezinin güneybatı köşesindeki America the Beautiful Park’ta biraz zaman geçirip kötü düşüncelerden arınıp, rahatlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Colorado Springs, Colorado

Burlington, Vermont

Vermont; tarladan sofraya restoranları, şirin kasabaları ve dost canlısı insanları ile tanınan bir yerdir. Burlington şehir merkezinde yemek yemek, içmek, alışveriş yapmak ve egzersiz yapmak isteyen sakinlere sunacak çok fazla aktivitesi vardır. Kasabanın içinden geçen, bisiklet için mükemmel bir parkur ve yol boyunca bir şeyler içmek için birkaç bira fabrikası bulunmaktadır.

Ayrıca burada Church Street Market adında bir açık hava alışveriş merkezi yer almaktadır. Burada festivallere, sokak müzisyenlerine, alışveriş ve yemek mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle Burlington’a gerçekleştirilecek bir ziyarette kesinlikle uğranması gereken renkli ve eğlenceli bir konumdur.

Burlington, Vermont Şehir merkezi

Genel olarak Verlington, doğasıyla birlikte sanat ve kültür arayan açık hava meraklıları için harika bir şehirdir. Burlington’da ziyaret edilecek diğer eğlenceli konumlar arasında Waterfront Park, Burlington City Arts Center, Frog Hollow Craft Center ve Dünyanın En Yüksek Dosya Dolabı olarak bilinen garip bir yapı bulunmaktadır.

Burlington, Vermont şehir merkezi




Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

27 görüntüleme
bottom of page