top of page

Amerika’nın En Zengin Oyuncuları

Projeler başarılı olduktan sonra yapımcıların oyunculara çok fazla para ödemesi ve bu insanların “zengin” olarak tanımlanması kesinlikle bir sır değildir. Bu paranın bir kısmı yapım şirketleri ile yapılan büyük sözleşmelerden, bir kısmı reklamlardan, bir kısmı ise televizyon şovlarının tekrarlarından kalanlardan ve onaylardan gelmektedir. Oyuncular belli bir miktar para kazanmaya başladığında, yaptıkları işlerde daha seçici olabilirler ve çılgın hobilere para harcayabilirler. Peki Hollywood’daki hangi oyuncular o kadar zengin ki hayatlarında başka bir gün çalışmak zorunda kalmıyorlar?

İşte Hollywood’un en zengin 15 oyuncusu

15. Arnold Schwarzenegger – 300 milyon dolar

zengin oyuncu Arnold Schwarzenegger

En çok kazandığı yapımlar: Conan the Barbarian, Terminator, The Expendables.

Arnold’un kim olduğunu anlatmamıza gerek var mı? Kendisi karizmanın vücut bulmuş hali! Tüm dünya onu Terminator olarak tanıyor ama o sadece bir aktör değil; aynı zamanda çok başarılı bir iş adamı ve politikacı. Kimilerine göre oyunculuk kariyerine ara vermek onun maddi gelirine biraz zarar verdi. Ama bu adamın banka hesabında yaklaşık 300 milyon dolarlık bir servet yatıyor.

14. Brad Pitt – 300 milyon dolar

zengin oyuncu Brad Pitt

En çok kazandığı yapımlar: (‘Seven’, ‘Fight Club’, ‘Ocean’s Eleven’ ve ‘World War Z’ )

Brad Pitt, Amerikalı oyuncu ve film yapımcısıdır. Yapım şirketi Plan B Entertainment ile yapımcı olarak bir Akademi Ödülü ve Primetime Emmy Ödülü’nün sahibidir. Tüm bunların yanı sıra oyunculuğuyla iki Altın Küre Ödülü ve bir Akademi Ödülü de dâhil olmak üzere birçok ödül almaya hak kazanmıştır.

13. Jessica Alba – 340 milyon dolar

zengin oyuncu Jessica Alba

En çok kazandığı yapımlar: Sin City, Fantastic Four, Mechanic: Resurrection.

Sinema kariyerinden çok bu aralar özel hayatıyla daha çok ilgilenmeyi tercih eden Jessica Alba, aynı zamanda çok başarılı bir kozmetik markasının kurucusu olarak biliniyor. Güzel aktörün bu şirketteki payı 200-250 milyon dolar arasında.

12. Adam Sandler – 340 milyon dolar

zengin oyuncu Adam Sandler

En çok kazandığı yapımlar: Happy Gilmore, Billy Madison, Click, Just Go With It, Grown Ups.

Adam Richard Sandler, 9 Eylül 1966 yılında dünyaya gelen Amerikalı sinema oyuncusu, yönetmen, şarkıcı, senarist ve yapımcıdır. Bu meziyetleri dışında eski bir ‘Saturday Night Live’ üyesidir. Günümüzde çok ünlü bir komedyen olan Adam Sandler, ayrıca Punch-Drunk Love, Spanglish ve Reign Over Me gibi duygusal filmlerde de rol almıştır. İlk ve şimdilik tek Altın Küre adaylığını da Punch-Drunk Love filmindeki rolüyle kazanmıştır. Oynadığı her filmde Rob Schneider’ın küçük bir rolü olmuştur. Ayrıca Schneider’ın başrol oynadığı filmlerde de Adam Sandler’ın bir rolü olmuştur. Bu ikili birbirlerinin filmlerinde mutlaka görünmektedirler. Örneğin Adam Sandlerın başrol oynadığı En Uzun Koşu isimli filmde Rob Schneider maç sırasında tribünde seyircileri coşturan kişi olarak yaklaşık 10-15 saniyelik küçük bir rolü vardır.

11. Keanu Reeves – 350 milyon dolar

zengin oyuncu Keanu Reeves

En çok kazandığı yapımlar: Point Break, Johnny Mnemonic, The Matrix, Constantine, The Lake House, John Wick.

Reeves’in kariyerine şöyle bir bakarsanız bir sürü önemli rol üstlendiğini görürsünüz ama bu adam hepimiz gibi sıradan bir hayat sürüyor… İnanılmaz lüks yatlar, efsane villalar almıyor. Parasını cebinde tutuyor. Ama parasının büyük bir kısmını da derneklere bağışladığını bilmeyen yoktur herhalde.

10. Clint Eastwood – 370 milyon dolar

zengin oyuncu Clint Eastwood

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Dirty Harry, The Good, the Bad and the Ugly, A Fistful of Dollars, Million Dollar Baby, Gran Torino, Sully.

Çoğunlukla büyüklerimizin, hatta bizim jenerasyonun da en bayıldığı oyunculardan biri o… Üç kuşağın insanları onun kovboy filmlerini izleyerek büyümüş resmen. Aksiyon ve dramalar bu adamdan sorulur! Aktörlük dışında yönetmenlik yeteneğini de konuşturan Clint Eastwood, hayatının her döneminde bolluk içinde yaşamadı ama tamı tamına 4 Oscar kazandı ve 370 milyon dolarlık bir serveti olduğu söyleniyor.

9. Güçlü Zengin Sylvester Stallone – 400 milyon dolar

Güçlü Zengin Sylvester Stallone

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Rocky, Rambo, The Expendables, Guardians of the Galaxy, Judge Dredd.

Stallone hayranlarına göre dünyanın en iyi dövüşçüsü o! Özellikle Rocky ve Rambo filmleri ile tüm dünyada nam salan şöhreti sayesinde büyük paralar kazandı. Aynı zamanda Arnold Schwarzenegger’ın en büyük rakibi olarak görülüyor.

8. Bill Cosby – 400 milyon dolar

zengin oyuncu Bill Cosby

En çok kazandığı yapımlar: I Spy, The Cosby Show, Jack, Cosby.

Bill Cosby, 1960’lı yıllarda bir dizide rol alan ilk siyahi aktördü. ‘I Spy’da muhtemelen diskografisinin en başarılı rolünü canlandırdı. Zamanında kendi yapım şirketini kuran Cosby hâla milyon dolarlar kazanıyor. Ancak son çıkan haberlerde onlarca kadını taciz etmekle suçlanması, saygınlığını ve finansal durumunu etkilemiş gibi duruyor.

7. Gizli Zengin Jack Nicholson – 400 milyon dolar

Gizli Zengin Jack Nicholson

En çok kazandığı yapımlar: One Flew Over the Cuckoo’s Nest, The Shining, Batman, As Good as It Gets, The Bucket List.

Muazzam karizması ve 3 Oscar ödülüyle Jack Nicholson listemizde 7. sırada. Son yıllarda kamera önüne geçmeyi pek tercih etmeyen Nicholson’ın son günlerde ne yaptığını Hollywood dahil kimse bilmiyor. Davetlere katılmayan aktörün ortalama serveti 400 milyon dolar.

6. Tyler Perry – 400 milyon dolar

zengin oyuncu Tyler Perry

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Diary of a Mad Black Woman, Daddy’s Little Girls, Why Did I Get Married?, For Colored Girls.

Tyler Perry senaryo yazabiliyor, yönetmenlik yapabiliyor ve başrollerde rol alıyor. Bu çok yönlülüğü sayesinde de yüksek bütçeli filmlerde en yüksek ücreti alan oyuncu genellikle o oluyor. Bu şekilde milyon dolarlar kazanan oyuncu, en sonunda kendi medya imparatorluğunu kurdu.

5. Ada Alacak Kadar Zengin Mel Gibson – 400 milyon dolar

Ada Alacak Kadar Zengin Mel Gibson

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Mad Max, Lethal Weapon, Maverick, Braveheart, What Women Want, Hacksaw Ridge.

İlk filmlerinden biri olan Mad Max ile mükemmel bir başarı elde etmişti (100 milyon dolar gişe, 350 milyon dolar hasılat!) O günlerden sonra Mel Gibson’ın kariyeri de kazancı da tırmanışa geçti. Unlu aktör para harcamayı çok sevenlerden… Örnek vermek gerekirse Pasifik Okyanusu’nda 15 milyon dolara satın aldığı, kendine ait bir adası var.

4. Johnny Depp – 440 milyon dolar

zengin oyuncu Johnny Depp

En çok kazandığı yapımlar: Donnie Brasco, Pirates of the Caribbean, The Tourist, Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland.

1984 senesinde ‘A Nightmare on Elm Street’ filmi ile sinema hayatına adım atan Depp, bundan tam 25 yıl sonra ‘The Hatter’ ve ‘Jack Sparrow’ rolleri ile 100 milyon dolardan fazla para kazandı. Toplamda bakacak olursak Johnny Depp’li filmlerin dünya çapında 8 milyar dolar kadar bir hasılat yaptığını görüyoruz. Yani Depp kazandığının onlarca katını şirketlere kazandırmış.

3. Tom Hanks – 470 milyon dolar

zengin oyuncu Tom Hanks

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Philadelphia, Forrest Gump, Saving Private Ryan, The Da Vinci Code, Bridge of Spies, Sully.

1990’lı yılların sonlarına doğru Tom Hanks 6-7 tane kült filmde yer aldı. 2 Oscar kazandıktan sonra kendi projelerinin prodüksiyonunu da yapmaya başladı. Yaklaşık 470 milyon dolarlık bir serveti var. Run Forrest run!

2. Yaşlanmayan Zengin Tom Cruise – 480 milyon dolar

Yaşlanmayan Zengin Tom Cruise

En çok kazandığı yapımlar: (oyuncu ve yönetmen olarak): Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles, Jerry Maguire, Mission: Impossible, Vanilla Sky, The Last Samurai, Valkyrie.

Yaşlanmayan adam Tom Cruise, sık sık maddi durumuyla ilgili konularla gündeme geliyor. Aksiyon filmlerinin aranan ismi dedikodulara göre kazandığı paranın bir kısmını Scientology Tarikatı’na bağışlıyor.

1. Jerry Seinfeld — 860 milyon dolar

zengin komedyen Jerry Seinfeld

En çok kazandığı yapımlar: Seinfeld, Curb Your Enthusiasm, Louie, 30 Rock.

1970’lerin New York’unda, kulüplerde stand-up yaparak kariyerine başlayan Jerry Seinfeld, 1989 yılında ünlü ‘Seinfeld‘ dizisini yarattı. 9 sezon süren efsane dizinin finalini tam 75 milyon kişi izledi! Son sezonda aktör her bölümden 1 milyon dolar kazanmıştı. Jerry Seinfeld’in diğer projeleri de tuttu.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

3.202 görüntüleme
bottom of page