top of page

Amerikan Tarihindeki Önemli Konumlar

Her insanın tarih hakkında bilgi edinmesi, gerçekleşen olayları ve önemli durumları öğrenmesi gerekir. Bu tarihi olayları derinlemesine ve en doğru şekilde öğrenmenin yollarından biri ülke tarihinin önemli konumlarını ziyaret etmektir.

Eğer büyülü ülke Amerika’nın tarihini öğrenmek ve bilgi edinmek ister iseniz ziyaret edeceğiniz tarih kokan birçok nokta bulunmaktadır. Bu makalede yer alan konumlar tam olarak Amerikan tarihine ışık tutmaktadır.

Haydi gelin Amerikan tarihine dair önemli olan konumları birlikte bu makalede keşfedelim.

Washington D.C.

Ülkenin başkenti, dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi bünyesine çekmektedir. Washington, dünyaca ünlü anıtlar, simgesel yapılar ve müzelerden oluşan imrenilecek bir koleksiyonla ve tüm ihtişamı ile Amerikan tarihine benzersiz bir bakış açısı sunmaktadır. DC’nin ünlü turistik mekanlarının birçoğu The Mall boyunca yoğunlaşmıştır. Washington Monument(Washington Anıtı), Capitol Building( Capitol Binası), White House(Beyaz Saray), Lincoln Memorial (Lincoln Anıtı), ve Vietnams Veteran Memorial (Vietnam Gazileri Anıtı) gibi ziyaret edebilecek birçok tarihi mekan bulunmaktadır.

Washington D.C.

Şehrin ünlü Smithsonian müzelerinin çoğu aynı zamanda tarihle iç içedir. Burada, sömürge dönemi tarımından Afrika-Amerikan kültürüne kadar her şeye derinlemesine bir bakış açısı sağlanmaktadır. Ayrıca bu müzelerin tamamı ücretsizdir. Ek olarak The National Museum of American History müzesinde tarih meraklıları, ünlü Star Spangled Banner da dahil olmak üzere 3.000’den fazla eser içeren koleksiyon ile ülkenin geçmişine kapsamlı ve derinlemesine bir bakış açısına sahip olacaklardır.

Williamsburg, Virginia

Virginia’nın sömürge başkenti ve zamanın en önemli siyasi ve kültürel olaylarının merkezi olan Williamsburg, ziyaret edilmesi gereken bir konumdur. Burada yer alan Colonial Williamsburg, büyük bir açık hava tiyatro sahnesi olarak etkin bir şekilde işlev gören dünyanın en büyük tarihi müzelerinden biridir. Burada Amerikan sömürge yaşamına canlı canlandırmalar ve dönem kostümleri giyen aktörler ile otantik bir eğlence imkanı sunulmaktadır.

Williamsburg, Virginia

Ünlü Wren binası, Capitol Residence ve Governor’s Palace ile Bruton Parish Church’de Amerikan tarihine başarılı bir bakış açısı sunmaktadır. Washington bölgesi ayrıca geleneksel dükkanlar, el sanatları ve yemek pişirme mekanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ek olarak burada popüler on sekizinci yüzyıl yemeklerini tadabileceğiniz çok sayıda taverna ve kahveci ile doludur.

Boston, Massachusetts

Boston, Amerikan tarihinin bir hazinesidir. Ulusun kuruluşunu ve bağımsızlık mücadelesini çevreleyen büyüleyici hikayeleri öğrenmek için buradan daha iyi bir konum yoktur. Boston, ülkedeki “ilklerin” çoğuna sahip olan tarihi bir Amerikan şehridir. Şehri gezerken, ülkenin ilk kolejine (Harvard Üniversitesi), ilk devlet okuluna, en eski halk kütüphanesine, en eski metro sistemine ve ilk halka açık parkına denk geleceksiniz.

Boston, Massachusetts

Boston’un en gözde mekanlarından biri olan Freedom Trail, şehir turuna başlamak ve Amerika’yı şekillendirmedeki rolünü öğrenmek için en iyi konumdur. Boston’u ziyaret ederken, görülecek en önemli tarihi yerler arasında Bunker Hill Monument, Faneuil Hall ve JFK Presidential Library bulunmaktadır.

Ayrıca burada şehrin Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşarak simgesel yapılara ve şehir merkezindeki eski ve yeni mimarinin çarpıcı bütünlüğüne hayran kalabileceğinizi bu nedenle kesinlikle ziyaret gerçekleştirmenizi öneririz. Ayrıca bir zamanlar Paul Revere ve John Hancock’un uğrak yeri olan ve hala açık olan Green Dragon tavernası gibi bazı eski harika barlara da göz atabilirsiniz.

New Orleans, Louisiana

New Orleans, 1718’de bir Fransız kolonisi olarak kuruluşundan bu yana, tarihte bazı büyüleyici olaylara tanık oldu. İspanyol fetihleri ​​ve Louisiana’nın satın alımı yoluyla birçok kez el değiştirdi. Bu durum, ABD’deki tartışmasız en ilginç ve güzel mimari koleksiyonunun ortaya çıkmasına neden oldu. Bu duruma en iyi örnek Amerika’nın en eski kilise yapısı olan çarpıcı St. Louis Cathedral’dir.  New Orleans’ta ziyaret edilmesi gereken tarihi yerler, Chalmette Battlefield, Garden District ve tabii ki St. Louis Cathedrals’dir.

New Orleans, Louisiana

Şehrin birçok restoran ve barında geçmişin izlerine her an rastlamak mümkündür. ABD’nin en eski barlarından birine ev sahipliği yapan Lafitte’s Blacksmith Shop Bar’ı ziyaret etmelisiniz. Ya da yaklaşık iki yüzyıldır faaliyet gösteren kaliteli bir yemek mekânı olan Antoine’s’ta Fransız-Kreole mutfağından ziyafet çekmelisiniz. Bu büyülü şehrin tarihi noktalarının yanı sıra restoran ve barlarında keyifli anlara şahit olun.

Santa Fe, New Mexico

Santa Fe, 1697’de kurulan ülkenin en eski eyalet başkentidir. Ülkenin ilk kamu binasına (Palace of the Governors) ve ABD’deki en eski dini binaya (1610’dan kalma San Miguel Chapel) ev sahipliği yapmaktadır.

Santa Fe, New Mexico

Sante Fe şehri tarihle dolup taşmaktadır. Fakat hem orijinal hazinelerini korumada hem de şehir merkezindeki tüm inşaatların kerpiç mimari tarza uygun olmasını sağlamada oldukça başarılı olmuştur. Özetle, şehrin uzun ve çeşitli geçmişinin güçlü yanlarını her sokak köşesinde hissedilmektedir. New Mexico, New Mexico History Museum ve Museum of International Folk Art dahil olmak üzere keşfedilecek çok sayıda büyüleyici müzeye sahiptir.

New York, New York

Şehir birçok farklı özellikle tanınmaktadır ve zengin tarihi de kesinlikle bunlardan biridir. New York City’deki Brookleyn Köprüsü Manhattan siluetinin muhteşem manzarasını ve Brooklyn’deki mağaza ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu köprü ayrıca iki ilçeyi birbirine bağlamaktan çok daha fazlasını yapmaktadır. John Roebling tarafından yaratılmıştır ve bir çağın enerjisini ve yaratıcılığını temsil etmektedir.

New York, New York

The Statue of Liberty (Özgürlük Anıtı) ise birçok göçmenin Ellis Adası’na gelişine işaret etmektedir. Günümüzde ise bu anıt New York City’nin simgesel bir yapı haline gelmiştir. Ayrıca New York City’nin modern tarihini öğrenmek için National September 11 Memorial ve müzesini ziyaret etmelisiniz.

Oahu, Hawaii

Çoğu insan Amerikan tarihi hakkında bilgi edinmek istediklerinde Hawaii’yi bölgesi hakkında pek düşünmez. Fakat Pearl Harbor her zaman II. Dünya Savaşı tarihinde önemli bir konum olacaktır. 7 Aralık 1941’de Pearl Harbor saldırıya uğradığında, USS Arizona batan gemilerden biriydi. Bugün o geminin enkazını burada görebilirsiniz. Bu sayede Amerika’nın II. Dünya Savaşı’na katılımının başladığı yeri ziyaret edebilir ve tarihi hakkında birçok bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Bu anıta giriş ücretsizdir ve 23 dakikalık bir belgesel içermektedir. Ayrıca burada Arizona Memorial’a gidip gelmek için kısa bir tekne yolculuğu da bulunmaktadır. Burada görülecek diğer tarihi yerler ise USS Bowfin Submarine Museum, Battleship Missouri Memorial, ve Pacific Aviation Museum’dır.

Oahu, Hawaii





Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

28 görüntüleme
bottom of page