top of page

Apple 3 Triyonluk Piyasa Değerine Ulaştı

Apple, ABD merkezli bir teknoloji devi olup 3 Ocak Pazartesi 2022’nin ilk iş gününde hisse fiyatı 182.86 dolara ulaştı. Böylece 3 trilyon dolara ulaşan ilk ABD şirketi oldu. İki yıl gibi kısa bir sürede Apple 2 trilyon dolarlık piyasa değerini 3 trilyon dolara ulaştırdı. Apple’ın 1 trilyon dolarlık hisse değeri de 2 yıl gibi kısa bir sürede 2 trilyon dolara ulaşmıştı.

Apple 3 Triyonluk Piyasa Değerine Ulaştı

Bu durumun ışığında Apple hissesi ve büyüme kabiliyeti konusunda yükselişe devam edeceğini gösteriyor. Böylece analistler bu konu üzerinde çalışacak birçok alan buluyor.

Apple’ın En Büyük Gelir Kaynağı iPhone

Şirket, dördüncü çeyrek gelirlerinde tüm ürün kategorilerinde yıllık büyüme artışı yaşandı. Böylece Apple’ın geliri geçen yıla oranla %29 artış gösterdi. iPhone hâlâ en büyük gelir kaynağı olsa da, Apple’ın hizmet işi yıldan yıla %25,6 büyüdü ve çeyrek boyunca 18 milyar dolardan fazla gelir sağladı.

Apple’ın En Büyük Gelir Kaynağı iPhone

Örneğin aralık ayında, Morgan Stanley’den Katy Huberty, şirketin Apple’daki fiyat hedefini 164 dolardan 200 dolara yükseltti. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kulaklıkları gibi yeni ürünlerin henüz paya dahil edilmediğini öne sürerek satın alma notunun eşdeğerini korudu.

Apple Performansı Tahmin Edilenin Üzerinde

Huberty ayrıca Apple’ın App Store gelirinin Morgan Stanley’nin çeyrek için tahminlerinden daha iyi performans gösterdi. Apple’ın aralık çeyreğinde beklenenden 3 milyon daha fazla 83 milyon adet nakletmesini beklediğini söyledi.

TFI Asset Management Limited analisti Ming-Chi Kuo yazdığı bir notta, Apple’ın tatillerde 27 milyon çift satarak en yeni AirPods modelini sattığını belirtti. Bu çeyrekte ise Apple’ın giyilebilir teknoloji (akıllı saat, akıllı bileklik gibi ürünlere verilen genel bir addır) işinde yıldan yıla %20 büyüme sağladığını söyledi.

Apple Performansı Tahmin Edilenin Üzerinde

Wedbush analisti Daniel Ives, işaretin bir “dönüm noktası” olduğunu, özellikle Ives’in Apple’ın hizmet işine 1,5 trilyon dolar değerinde değer verdiği için büyümek için daha fazla alana sahip olduğunu yazdı.

Yatırımcılar Apple Hisselerine Güveniyorlar

Yatırımcılar ayrıca, güçlü bilançosu ve yeni ürünlere yatırım yapmak, hisse senedi geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlara sermayeyi iade etmek için kullandığı muazzam nakit akışı sayesinde, son günlerde olan piyasa belirsizliği sırasında güvenli bir liman olarak Apple’a döndü.

Yatırımcılar Apple Hisselerine Güveniyorlar

Apple, 2 Ağustos 2018’de hafta içi 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi oldu. Apple iki yıl sonra ise 19 Ağustos 2020’de 2 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Apple’ın emsalleri çok uzakta değil. Microsoft yaklaşık 2,5 trilyon dolar değerinde, Amazon’un yaklaşık 1,75 dolarlık bir piyasa değeri var. Google ise piyasa değeri 2 trilyonun biraz altında yer almakta.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

10 görüntüleme
bottom of page