top of page

Brooklyn İçin Önemli Konumlar

Brooklyn ayrı bir şehir olsaydı, Amerika’nın dördüncü büyük şehri olurdu. Yaklaşık 2,5 milyonluk nüfusuyla Brooklyn, ülkenin en kalabalık bölgelerinden biridir. Ancak bununla birlikte muazzam çeşitlilik, zengin tarih ve yapılacak çok sayıda etkinlik burada bulunmaktadır.

Brooklyn Köprüsü’nde bir yürüyüş veya Manhattan’dan bir metro yolculuğu sizi müzeler, bahçeler, parklar, gıda pazarları gibi hareketli mahallelere ve ilgi çekici yerlere götürecektir.

Brooklyn’e yapacağınız günübirlik gezinizde veya bir hafta sonu kaçamağınızda: Eski toplu taşıma sistemine sahip olan müze gezisi, ünlü Brooklyn köprüsünü görme ve Brooklyn Müzesi’nde başyapıtlara hayran kalma fırsatını kaçırmayın.

New York’un en havalı semtlerinden birinde ziyaret edilecek yerler hakkında daha fazla fikir için Brooklyn’de ziyaret edilmesi gereken konumlar  listemize göz atın.

Brooklyn Bridge

Aşağı Manhattan’ı Brooklyn Heights’a bağlayan ikonik New York City simgesi olan Brooklyn Bridge (Brooklyn Köprüsü), keşfedilmeye değer bir güzelliktir. Burada ister araba ister bisiklet sürün veya gezintiye çıkın, tamamen size kalmış. Burası New York City’deki en gözde turistik yerlerden biri olduğundan daha rahat ve kalabalık olmayan bir deneyim için sabah erkenden veya gece saatlerinde orada bulunmaya özen gösterin.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Köprüsü, Doğu Nehri boyunca inşa edilen ilk köprüydü. Yapımı 24 yıl sürdü ve 1883’te ziyarete açıldı. Bir zamanlar Japonya’nın Akashi-Kaikyo Köprüsü ortaya çıkana kadar dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını elinde tutmaktaydı.

Brooklyn Bridge Park

East River kıyılarında yer alan 85 dönümlük Brooklyn Bridge Park, dinlenmek için ideal bir yerdir. New York limanı ise Özgürlük Heykeli, Brooklyn ve Manhattan Köprülerinin manzarasının keyfini çıkarmak için bir numaralı konumdur.

Brooklyn Bridge Park

Parkta 1920’lerde restore edilmiş bir atlıkarınca, oyun alanları, iskeleler ve piknik yapmak için çimenler bulunmaktadır. Ziyaretçiler burada açık hava filmleri, konserler, fitness dersleri, kürek çekme, kano gibi etkinliklerin keyfini çıkarabilirler. Diğer olanaklar arasında basketbol sahaları, buz pateni pisti ve motorsuz tekne turu için küçük bir plaj yer almaktadır.

New York Aquarium

New York Aquarium(New York Akvaryumu), dünyaca ünlü Coney Adası’nın tam ortasında, su harikaları ve dost canlısı yaratıklarla dolu on dört dönümlük bir yerdir.

New York Aquarium

Akvaryumda sadece balık sürüleri değil; su samurları, deniz aslanları, penguenler, kaplumbağalar, vatozlar ve 800.000 galonluk bir köpekbalığı tankı da dahil olmak üzere 500’den fazla deniz yaşamı türüne ev sahipliği yapmaktadır. Brookyln gezinizde çocuklarınız ile keyifli bir vakit geçirmek, eğlenirken hem de öğrenmek için bu akvaryumu ziyaret edebilirsiniz.

New York Transit Museum

Downtown Brooklyn’deki New York Transit Museum(New York Transit Müzesi), ülkedeki en eski toplu taşıma sistemlerinden oluşan bir müzedir. Hizmet dışı bırakılmış bir tren istasyonunda yer alan müze, 1900’lerin başlarından kalma eski metrosunu ve otobüslerini sergilemektedir.

New York Transit Museum

Bu müze sayesinde 1976’dan bu yana metropolde toplu taşımanın tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Çocuklarınızla birlikte bir eğitim programına katılabilir ve bu deneyiminizi hatırlamak için hediyelik eşya dükkanına da uğrayabilirsiniz.

Yerel Pazara Göz Atın

Çiftçi pazarları Brooklyn’de bir yaşam biçimidir. Bu yüzden şehirdeyken en az bir tane yerel pazar ziyaret etmeye özen gösterin. Nisan’dan Kasım’a kadar uzanan devasa bir açık hava pazarı olan Brooklyn Flea’ya göz atmak fazlasıyla eğlenceli bir aktivite olacaktır. Burada yerel olarak yapılmış el sanatları ve mücevherler de dahil olmak üzere göz atacak ve satın alacak birçok farklı şey bulacağınıza emin olabilirsiniz. Burada Smorgasburg adında çok sayıda satıcının ve lezzetli yiyeceklerin bulunduğu bir yiyecek pazarı da bulunmaktadır.

Yerel Pazara Göz Atın

Bushwick Collective

New York, sokak sanatı, grafiti ve duvar resimleriyle ünlüdür. Bina duvarları genellikle yerel ve popüler sanatçıların kendilerini cesur tasarımlarla ifade etmeleri için boş tuvaller olarak kullandıkları araçlardır. Brooklyn’in Bushwick semtinde, Bushwick Collective, şehirdeki en iyi sokak sanatlarından bazılarını temsil etmektedir. Ziyaretçiler bu duvar sergilerini görmek için bir yürüyüş turu yapabilirler veya yerel bir tura kaydolabilirler.

Bushwick Collective

Açık hava galerisi 2012’de başlayarak hızla şehrin en önemli turistik mekanlarından biri haline geldi. Burayı bulmak için L trenine binip Jefferson Caddesi’ne gitmelisiniz. Duvar resimlerinin çoğu, Irving ve Cyprus caddeleri arasındaki Troutman Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Brooklyn Museum

Brooklyn Museum, Brooklyn Botanik Bahçesi ve Prospect Park yakınındaki bu muhteşem alanda Cézanne, Monet, Bierstadt, Rothko ve diğer ünlü sanatçıların başyapıtlarına hayran kalacağınız bir güzellik sunmaktadır. Prestijli Brooklyn Müzesi, insanların dünyayı daha iyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla Afrika, Avrupa, Japon, Okyanus ve Amerikan sanatının yanı sıra büyük bir Mısır antika koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle Judy Chicago’nun The Dinner Party adlı feminist parçasını sunması ile tanınmaktadır.

Brooklyn Museum

Brooklyn müzesi, 560.000 metrekarelik bir alanda yaklaşık 1,5 milyon esere ev sahipliği yapmaktadır. Şehirdeki en büyük üçüncü müze olmasına rağmen, Manhattan’ın dünyaca ünlü sanat müzelerinden çok daha az ziyaretçi ziyaret etmektedir. Bu durum ise size ünlü eserleri etrafta pek kişi olmadan ziyaret etme şansı sunmaktadır.

21 yılı aşkın bir süredir müze, her ay ziyaretçiler için ücretsiz programlamaya ev sahipliği yapmaktadır. Programlama: Sanat dersleri, müzik ve dans gösterileri, sanat atölyeleri ve galeri konuşmalarının yanı sıra müzik performansları ve film gösterimlerini içermektedir.










Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

22 görüntüleme
bottom of page