top of page

New York Eyalet Parkları

ABD’deki her eyaletin kendine özgü ve güzel eyalet parkları olsa da, New York’taki eyalet parkları kesinlikle en iyileridir.  New York’un eyalet parkları etkileyici şelaleler, eğlenceli göller, huzurlu ormanlar, engebeli kayalar, güzel kumsallar ve çok daha fazlasını sunmaktadır. Bu nedenle kesinlikle ziyaret etmeye değer parklardır.

Haydi gelin bu muhteşem New York eyalet parklarına birlikte göz atalım.

Letchworth State Park, Castile

Letchworth State Park, bazen etkileyiciliği nedeniyle Doğu’nun Büyük Kanyonu olarak adlandırılmaktadır. Burada derin bir vadi, şelaleler ve harika yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Destansı vadi manzarası ve rafting fırsatları için burası uygun bir konumdur. Kışın ise burası kar motosikleti için popüler bir yerdir.

Yaban hayatı, ekoloji ve jeoloji ile ilgili programlar ve sergiler için çocuklarınızı burada bulunan Humphrey Doğa Merkezi’ne götürebilir hem keşif hem de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca burada geceyi geçirmek ister iseniz çadır ve karavan kamp alanlarında veya parkta kışa uygun bir kabinde kalabilirsiniz.

Letchworth State Park, Castile

Robert Treman State Park, Ithaca

New York’ta popüler bir hafta sonu kaçamağı olarak Robert  Treman State Park ziyaret edilebilir. Bu park New York ve Ithaca’nın hemen güneyinde bulunan ve ziyaretçiler tarafından sevilen bir parktır. Burası engebeli bir vadi, birden fazla patika, şelale ve harika manzaralara sahiptir. Bu parkta, 115 metrelik Lucifer Şelaleleri de dahil olmak üzere 12 şelale bulunmaktadır. Ayrıca burada bir çadır veya kabin bölgesinde kamp yapabilirsiniz. Tabelalarda aksi belirtilmedikçe kamp alanlarında ve günlük kullanım alanlarında iki evcil hayvan bulunmasına da izin verilmektedir. Burada en popüler aktiviteler cankurtaran alanında yüzmektir ve dokuz millik parkurları yürüyüşe çıkmaktır.

Robert Treman State Park, Ithaca

Niagara Falls State Park, Niagara Falls

New York’un baş tacı olan Niagara Şelalesi’ni görmek için dünyanın her yerinden insanlar seyahat etmektedir. Cave of the Winds(Rüzgar Mağarası), Niagara Falls State Park’ında şelalelere yakından bakmak için popüler bir mekandır. Burada Horseshoe Şelaleleri ile Bridal Veil Şelaleleri bazı mükemmel manzaralar sunmaktadır. Amerika’nın en eski eyalet parkı olan Niagara şelalesi eyalet parkı yılın 365 günü açıktır ve 7/24 ziyaret gerçekleştirilebilmektedir.

Niagara Falls State Park, Niagara Falls

Rockefeller State Park Preserve, Pleasantville

Rockefeller, yalnızca ikonik binaları ve simgesel yapıları ile değil, New York’ta bilinmesi gereken büyük bir eyalet parkı ismidir. New York City’den 30 dakika uzaklıkta bulunan bu bölge parkı; sakin bir kırsal deneyim, ormanlar, tepeler ve vadiler sunmaktadır. Bu nedenle, şehir sakinlerinin ulaşması en kolay eyalet parklarından biridir. Popüler cazibe merkezleri; 13 Bridges Loop Trail, eğreltiotu bahçesi, Kuğu Gölü ve Rockefeller Sanat Galerisi’dir. Burada yapılacak açık hava etkinlikleri arasında ata binme, kros kayağı, yürüyüş ve balık tutmak bulunmaktadır.

eyalet parkları : Rockefeller State Park Preserve, Pleasantville

Gantry Plaza State Park, Long Island City

Gantry Plaza State Park, Empire State Binası ve Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere Manhattan şehir merkezinin muhteşem manzarasına sahip, nehir kenarındaki 12 dönümlük bir vahadır. Burada parkın dört iskelesi boyunca veya parkın güzel bahçeleri ve eşsiz sis çeşmesi boyunca rahatlatıcı bir yürüyüşün keyfini çıkarabilirsiniz. Arka plan olarak şehir silueti ve sahne olarak köprüler ile parkın plazası ilkbahar veya yaz konserinin tadını çıkarmak için harika bir konumdur. Ayrıca burada dinlenme tesisleri arasında basketbol sahaları, oyun alanları, hentbol sahaları ve balıkçı iskelesi bulunmaktadır.

Gantry Plaza State Park, Long Island City

Minnewaska State Park Preserve, Kerhonkson

Shawangunk Sıradağları’ndaki Minnewaska State Park Preserve kesinlikle ziyaret etmeye değer bir konumdur. Burada, ileri düzey yürüyüşçüler ve yeni başlayan yürüyüşçüler için harika yürüyüş parkurlarının yanı sıra uçurum manzaraları ve kaya tırmanışı için fırsatlar bulunmaktadır.

eyalet parkları : Minnewaska State Park Preserve, Kerhonkson

Allegany State Park, Salamanca

Allegany State Park New York’un Allegany bölgesinde yer almaktadır. Bu parkta, 8 kilometrelik asfalt bisiklet yolu, kar motosikleti, balık tutma, plaj, bisiklet kiralama, kros kayağı ve tenisin keyfini çıkarabilirsiniz. Burada 125 kamp alanı ve 144 kabini ile kamp yapmak için popüler bir konumdur. Bu parkta bol miktarda vahşi yaşam vardır.

Allegany State Park, Salamanca

Wellesley Island State Park, Fineview

New York’ta harika bir manzara gözlemlemek ve harika bir kaçış için Wellesley Island State Park en doğru konumdur. Buraya bir çadırda, karavanda veya kabinde kalmak için de gelebilirsiniz. Parkı bir tekne veya kayıkla keşfedebilir, yeni bir şeyler öğrenmek için tesis bünyesindeki doğa merkezine göz atabilirsiniz, hatta burada yüzmeye bile gidebilirsiniz. Toplamda 432 kamp alanına sahip olan park, Thousand Islands (Bin Adalar) bölgesindeki en büyük kamp alanıdır.  Ayrıca parkta eğlenceli bir kano programı da düzenlenmektedir ve bu gezintide yaz aylarında Eel Körfezi keşfetmektedir.

eyalet parkları : Wellesley Island State Park, Fineview

Catskill State Park

Daha yaygın olarak Catskill Park olarak adlandırılan Catskill State Park, New York ve Delaware bölgelerine yayılmıştır. New York’taki bu muhteşem eyalet parkı içinde Catskill Orman Koruma Alanı yer almaktadır. Burayı sonbahar mevsiminde ziyaret etmek fazlasıyla mantıklı olacaktır. Nedeni ise burada muhteşem doğanın sonbahardaki renklerine şahit olma fırsatı yakalayacak olmanızdır.

Catskill State Park

Bear Mountain State Park

Rakipsiz, çarpıcı bir manzara arıyorsanız, onu Bear Mountain State Park’ta bulacaksınız. Hudson Nehri’nin yukarısındaki engebeli dağlarda yer alan bu nefes kesici park, ziyaret edilmeye ve New York’taki en iyi ulusal ve eyalet parkları listemizdeki yerini almayı fazlasıyla hak etmektedir.

Parkta Trailside Museums & Zoo adında hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Bu hayvanat bahçesinde çocuklarınızla birlikte hayvanları gözlemleyebilirsiniz, ardından ise parkın yüzme havuzunda yazın sıcağında serinleyebilirsiniz. Kış aylarında ise patikalarda kros kayağı deneyimleyebilirsiniz veya buz pateni pistin de kayak da yapabilirsiniz. Bear Mountain eyalet parkında yapılacak en iyi şey: Bear Mountain’ın zirvesine çıkmaktır. Burada Perkins Memorial Tower, Hudson Nehri ve Hudson Highlands ve Harriman Eyalet Parkı’nın inanılmaz panoramik manzarasını gözlemleyebilirsiniz.

Bear Mountain State Park

Buttermilk Falls State Park

Şelalelerin hayranıysanız, o zaman Buttermilk Falls State Park’ına gitmelisiniz. Gerçek bir doğal güzellik olan bu park, çok sayıda kaçırılmayacak bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. İlk olarak burada Buttermilk şelalesi vardır. Bu şelale New York’taki en iyi şelalelerden biridir. Bu şelale 165 metre boyundadır ve o kadar güzel ki, kendinizi onu fotoğraflamaktan alıkoyamayacaksınız.

Parkın üst kısmında bir göl, orman, piknik alanları ve oyun alanları bulunmaktadır. Parkın alt kısmında ise kamp yapmanın yanı sıra daha fazla oyun alanı ve doğal bir havuz bulunmaktadır. Burası Ithaca’ya arabayla 10 dakikalık mesafedeki harika bir konumudur.

Buttermilk Falls State Park






Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

12 görüntüleme
bottom of page