top of page

New York Times Meydanında Yapılacaklar

Times Meydanı gösterişli reklam panoları, benzersiz müzeleri, ikonik yapıları ve çok fazla eğlence seçeneği sunmasından dolayı muhteşem bir bölge olarak kabul edilmektedir. Dünyaca ünlü şeflerin üst düzey restoranlarından sosisli sandviç ve sandviç satan mütevazı yemek stantlarına kadar çok sayıda yemek seçeneği bulunmaktadır.

Times Meydanı’nın bu kadar popüler olmasının ana nedenlerinden biri, Broadway boyunca, Lincoln Center’da ve Tiyatro Bölgesi’nde çok sayıda tiyatro olmasıdır. Tüm yıl boyunca ödüllü oyunlar ve müzikaller burada ziyaretçilere ve bölge sakinlerine sunulmaktadır. Bölge, özellikle Yılbaşı gecesi yoğun bir ilgiye maruz kalmaktadır. İkonik ortamı nedeniyle Times Meydanı, çeşitli Hollywood filmlerinde yer aldı ve New York’tayken mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir konum haline geldi. Eğer siz de New York’a bir ziyaret gerçekleştirme fırsatı yakalar iseniz mutlaka Times Meydanı’nı ziyaret etmelisiniz. Aksi taktirde New York gezinizin eksik kalacağı konusunda emin olabilirsiniz.

Haydi gelin New York gezinizde Times meydanında yapabileceklerinize birlikte göz atalım.

Kendi Kendine Rehberli Yürüyüş Turu Yapın

Times Meydanı’nda ne yapacağınıza karar vermenin ve gününüzü nasıl geçirmek istediğinizi belirlemenin en iyi yollarından biri, kendi başınıza yürüyüş turu yapmaktır. Bu aynı zamanda etrafta dolaşmak ve verimli bir New York Times Meydanı ziyaretini nasıl geçireceğinize karar vermek için yapılması gereken aktivitelerin başında yer almaktadır.

Times : Kendi Kendine Rehberli Yürüyüş Turu Yapın

Yiyecek Arabasından Atıştırmalık Alın

Times Meydanı bir şeyler atıştırmak veya hafif bir yemek yemek için harika bir yerdir. Çünkü burada birçok yiyecek arabası ve yiyecek kamyonu vardır. Manhattan’daki en iyi bilinen yiyecek kamyonları; Kwik Meal Cart, The Helal Guys, Biryani Cart ve Nuts 4 Nuts’tur. Pretzel, yemek arabalarının favorilerindendir. Fakat pretzelin yanı sıra sosisli sandviç, erişte de fazlasıyla popülerdir. Ayrıca Times Square Bölgesi’nde Coney Shack, Steak Freak ve Yumpling Food Truck gibi çok sayıda yiyecek kamyonu bulunmaktadır. New Yorkluların yaptığı gibi şehri gezerken elinizdeki yiyeceğinizden ısırık alın!

New York Times ve atıştırmalıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

Yiyecek Arabasından Atıştırmalık Alın

Bir Broadway Şovu İzleyin

New York’ta geçirdiğiniz süre boyunca bir Broadway şovu izlemek istiyorsanız, Times Meydanı bulunmanız gereken bir yerdir. Times Meydanı’nda yürürken güncel Broadway gösterileri için çok sayıda reklam göreceksiniz. Bölgede Ambassador Theatre, Brooks Atkinson Theatre ve Circle in the Square Theatre dahil olmak üzere, görülmesi gereken çok sayıda tiyatro vardır.  Birçok kişi Broadway’deki tiyatro yapımlarının dünyanın en iyileri olduğuna inanmaktadır. Bu nedenle New York Times Meydanı gezinizde bütçenize uygun bir tiyatro izlemeyi kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

Bir Broadway Şovu İzleyin

Bryant Park’ta Gevşeyin

Midtown Manhattan’da 5. ve 6. Caddeler ile 40. ve 42. Caddeler arasında yer alan Bryant Park, tüm parlak ışıklara ve büyük kalabalığa mola vermek için harika bir yerdir. Bu 9,6 dönümlük park Manhattan bölgesinde yer almaktadır. Park dinlenmek ve güzel bir günün tadını çıkarmak için yemyeşil yeşil alanlara sahiptir. Yaz aylarında burada bir film gecesine katılabilirsiniz. Ayrıca diğer yapılacak şeyler arasında pilates dersleri, hokkabazlık gösterileri ve Tai Chi seansları bulunmaktadır. Ek olarak park, ücretsiz Wi-Fi imkânı sunmaktadır.

Bryant Park’ta Gevşeyin

Modern Art Müzesini Ziyaret Edin

1929 yılında kurulmuş olan Modern Art Müzesi (MoMA), 53. Cadde’de bulunmaktadır. Dünyanın en etkili modern sanat müzeleri arasında yer alan bir sanat müzesidir.

times : Modern Art Müzesini Ziyaret Edin

Geniş ve ikonik çağdaş sanat eserleri koleksiyonuyla MoMA, sanat aşığıysanız Times Meydanı’nda ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir. Van Gogh hayranı iseniz burada Van Gogh’un en ünlü eserlerinden biri olan muhteşem güzellikteki Yıldızlı Gece tablosuna hayran kalarak New York Times meydanı gezinizde kalıcı bir an olarak zihninizde yaşayabilir. Burada ayrıca Andy Warhol, Henri Matisse, Pablo Picasso ve daha fazla sanatçının bazı eserlerini de burada gözlemleme şansına sahip olabilirsiniz.

Gulliver’s Gate Müzesini Ziyaret Edin

Kuşkusuz, Times Meydanı çevresinde çok sayıda müze var ancak Gulliver’s Gate, her yaş için eşsiz ve eğlenceli olanlardan biridir. Bu müze, Times Meydanı’nda bulunan ve köprüleri, arabaları ve karakterleri olan yüzlerce küçük binaya sahip bir minyatür müzesidir. Müze, Gulliver’in Seyahatleri’nin ana karakterinin adını almıştır. Burada bulunan minyatür sanatçılarının yetenekli çalışmaları sizi hem eğlendirecek hem de etkileyecektir. Müze her gün sabah 10’dan akşam 8’e kadar açıktır.

Gulliver’s Gate Müzesini Ziyaret Edin

Rockefeller Center Gözlem Güvertesi’ni Deneyimleyin

Rockfeller Center’da yer alan adı The Top of the Rock olan gözlem güvertesi, hızla New York şehrinin görülmesi gereken yerlerinden biri haline geldi. Manhattan’ın kalbinde, Rockefeller Center’daki ünlü “30 Rock” binasının tepesinde yer alan gözlem güvertesi, şehrin en iyi manzarasına sahiptir! Her bakış noktasından çarpıcı NYC siluetine bir görünüm için asansörle 70 kat yükseğe çıkın. Burada Central Park’ı, Doğu Nehri, Hudson’ı ve ikonik Empire State Binası’nın muhteşem görüntüsünü görebileceksiniz.

Rockefeller Center Gözlem Güvertesi'ni Deneyimleyin

Gözlemevi, her gün sabah 8’den gece yarısına kadar açıktır. Böylece karanlıkta da en önemli yerlerin parlayan ışıklarını görebilir veya gündüz saatlerinde güneşin vuruşu ile güzel manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz. Her iki durumda da, burası fotoğraf çekmeye değer görüntüleri size sunacaktır.

Knickerbocker Hotel’i de Kalın

1906 yılında John Jacob Astor tarafından yapılan Knickerbocker Hotel, Times Meydanı’nın ünlü bir simgesidir. Bu ikonik otel, etkileyici bir mimari eseridir ve zarif bir şekilde tasarlanmıştır. Birinci sınıf lüks bir oteldir. Bu nedenle otele fazladan harcayabilecek imkanınız var ise burada kalmayı düşünebilirsiniz. Şehrin muhteşem görüntüsünü otel pencerenizden izleme imkanı sunmaktadır.

times : Knickerbocker Hotel'i de Kalın

Rockefeller Center’da Buz Patenine Gidin

Kışın, Times Meydanı yakınında buz patenine gitmekten daha mükemmel bir şey yoktur. Rockefeller Center Buz Pateni Pisti, Times Meydanı’na birkaç adım uzakta yer almaktadır. Burada buz pistinde vakit geçirdikten sonra ısınmak için Rockefeller Center’ın birçok restoranından birinde sıcak çikolata veya sıcak şarap içerek ısının. Genellikle buz pisti sezonu Ekim ayında açılmaktadır.

Rockefeller Center’da Buz Patenine Gidin

Yeni Yılı Kutlayın

Yılbaşı, Times Meydanı’nda olmak için en özel zamandır. Bu nedenle bu zamanlarda büyük kalabalıklar ve destansı partiler için hazırsanız, 31 Aralık tarihine Times Meydanı seyahatinizi planlamalısınız. Yılbaşı gecesi saat gece yarısını vurduğunda kutlamada, en iyi ünlü sanatçılar, canlı müzik, konfeti gibi asla unutamayacağınız bir gösteriyi burada deneyimleyeceksiniz.

Yeni Yılı Kutlayın







Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

31 görüntüleme
bottom of page