top of page

Sürücü ve Eyalet Kimliği Artık Dijital

Arizona sürücü ehliyeti veya eyalet kimliği iPhone kullanıcıları tarafından Apple Cüzdanlarına aktarılabilecek. Bu durum ilk kez bir ABD eyaletinin uygulama sayesinde bu tür kimliklerin dijital sürümlerini desteklemesine yardımcı olmakta. Ancak kullanımlar şimdilik çok sınırlı alanlarda geçerli.

IPhone Ve Apple Watch İle Arizona’da Ehliyet ve Eyalet Kimlikleri Dijital Olarak Gösterilebilecek

23 Mart Çarşamba gününden itibaren TSA PreCheck’e sahip Arizona sakinleri, Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı’ndaki belirli kontrol noktalarında iPhone veya Apple Watch’larına dokunarak dijital ehliyetlerini veya eyalet kimliklerini gerekli olan merceklere gösterebilecekler. Fakat ülkedeki herhangi bir eyalete seyahat edecekler ise yine de fiziksel eyalet kimliklerine ihtiyaç duyacaklar.

IPhone Ve Apple Watch İle Arizona'da Ehliyet ve Eyalet Kimlikleri Dijital Olarak Gösterilebilecek

iPhone kullanıcılarının, örneğin bir bara girmek, belgeleri noter tasdik ettirmek veya hem diğer eyaletlerde hem de Arizona’da trafik çevirmelerinde kolluk kuvvetlerine göstermek için fiziksel kimlikleri gerekmekte. Apple, gelecekte insanların dijital kimlik doğrulamayı kullanmaları için daha fazla yol araştırdığını belirtti.

Bu Uygulama Diğer Eyaletlerde de Hayata Geçirilecek

Geçen yıl Apple (AAPL), Georgia, Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah dahil olmak üzere bu girişim için birkaç eyaletle çalıştığını söyledi.

Çarşamba günü Apple, özelliği Colorado, Hawaii, Mississippi, Ohio ve Porto Riko’ya da tanıtmayı planladığını duyurdu. Bu durum, Apple’ın dijital cüzdanı için desteği arttırmaya yönelik devam eden çabalarından bir diğeri.

Bu Uygulama Diğer Eyaletlerde de Hayata Geçirilecek

Apple zaten dijital kredi kartları, sinema biletleri, araba anahtarları, biniş kartları ve hediye kartları gibi özellikler sunmakta. Bu özellikler, kişiye kolaylık vaat etmekte ve iPhone’u hayatın daha da merkezi haline getirmekte.

Bu Uygulama Kimlik Hırsızlığına Karşı Birçok Önlem İçermekte

Kimliğin resmî olduğundan emin olmak için kullanıcıların ehliyetlerinin veya eyalet kimlik kartlarının resmini tarayıp yükledikten sonra bir selfie çekilmeleri gerekecek. Kullanıcıların ayrıca Face ID’nin etkinleştirilmesine benzer şekilde yüz ve kafa hareketlerini de tanımlamaları zorunlu olacak.

Face ID etkinleştirilip onaylandıktan sonra, kullanıcılar güvenlik kontrol noktasındaki kimlik okuyucusuna iPhone veya Apple Watch’larına göstermekte ve temsilci gereken bilgileri okuyabilmekte.

Bu Uygulama Kimlik Hırsızlığına Karşı Birçok Önlem İçermekte

Apple daha önce kimliklerle ilgili bilgilerin “şifreli olduğunu böylece kurcalanmaya ve hırsızlığa karşı korunduğunu” belirtti. Doğru kişinin telefonu veya saati kullandığından emin olmak için biyometrik kimlik doğrulama da kullanılmakta.

Apple Cüzdan’da ehliyet ve eyalet kimliği desteği, iOS 15.4 destekleyen iPhone 8 ve sonraki sürümlerinde kullanılmakta. Ayrıca watchOS 8.4 veya Apple Watch Series 4 veya sonraki sürümlerde mevcut.


Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

7 görüntüleme

Sayfa Başı

bottom of page