top of page

Altın Kumlu Plajlar: Florida

1.197 mil güzelliğini koruyan sahil şeridi ile Florida dünyanın en iyi plajlarından bazılarına sahiptir. Günışığı Eyaleti Florida beyaz ve yumuşak toz kumlara, turkuaz sulara ve büyüleyici sahil kasabalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Florida’da çok sayıda güzel plajın olması nedeniyle seçim yapmakta zorlanırsanız, hangi plajı seçmelisiniz? İster romantizm arayan bir çift, isterse çocuklu bir aile olun, Günışığı Eyaleti’nde herkese uygun sayısız plaj bulunmaktadır. Size önerimiz parmak uçlarınızda Florida’nın muhteşem kumlarını hissedin ve Florida’nın en iyi plajlarında keyfinize bakın….

Florida’nın birbirinden güzel plajları işte şunlardır;

South Beach

South Beach Art Deco mimarisinin üst düzey modern tasarımla buluştuğu bir noktadır. Burası şehrin en iyi restoranlarından, en havalı galerilerine ve en hareketli gece hayatına kadar birçok özelliğe sahiptir.

Altın Kumlu Plajlar: Florida South Beach

Kilometrelerce yumuşak kum, hareketli bir tahta kaldırım ve birçok yapılacak etkinlik (yüzmek, alışveriş yapmak, güneşlenmek, yemek yemek ve voleybol oynamak gibi) sunan South Beach’in neden bu kadar popüler olduğunu anlamak zor değildir.

Kumun üzerinde bulunan sevimli ve son derece renkli cankurtaran kuleleri de selfie çekmeye layık pitoresk bir ortam sunmaktadır.

South Beach

South Beach, Miami şehir merkezinin hemen doğusunda bulunan bir bariyer adasının güney ucunda yer almaktadır. South Beach, South Pointe Park’ta başlamaktadır ve Lummus Park’ın başladığı yerde bitmektedir.

Venice Beach

Venice Beach, ince kumda bulunabilen küçük boyutlardaki tarih öncesi köpekbalıklarının dişleriyle ünlüdür. Birçok insan buraya geçmişteki köpekbalıklarına ait olan ve deniz tabanında çürüyen bu dişleri bulmak için gelmektedir. Ayrıca plaja ziyaret gerçekleştirenler burada yunuslar, kaplumbağalar ve çeşitli kıyı kuşları da dahil olmak üzere vahşi yaşamı görebilmektedirler.

Venice Beach

Ek olarak burada piknik alanı ve voleybol sahalarının yanı sıra ücretsiz otopark gibi plaj olanakları bulunmaktadır. Venice Beach aynı zamanda popüler bir aile plajı olması nedeniyle bünyesinde yıl içinde çok fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

Clearwater Beach

Bugün, Clearwater Beach ziyaretçileri; tatil köylerinin, turistik mekanların, eğlencenin, restoranların ve alışverişin tadını çıkarmak için buraya akın etmektedir. 

Clearwater Beach

Clearwater Beach, çeşitli kuruluşlar tarafından sürekli olarak en iyi plaj olarak seçilmiştir (Trip Advisor, burayı 2018’de ülkenin 1 numaralı plajı seçti.) ve dünyanın her yerinden her yaştan insan için ideal bir tatil yeri olarak ün kazanmıştır. Çiftler ve yetişkinler gibi çocuklu aileler de burada tatil yapmayı tercih etmektedirler. Burası Florida’nın körfez kıyısının sunduğu en iyi balık restoranlarından, tekne gezintileri, balık tutma ve deniz paraşütü gibi eğlence aktivitelerine ve tatil köylerine kadar Clearwater Beach herkes için muhteşem fırsatlar sunmaktadır.

Fort Myers Plajı

Fort Myers Beach, gerçek bir sahil kasabası atmosferi arayanlar için eşsiz bir yerdir. Burası anakaraya köprülerle bağlanan Estero adasının kıyısında yer almaktadır.

Fort Myers Plajı

Fort Myers plajı, hem çiftler hem de aileler arasında popüler olan mükemmel tatil köyleriyle doludur ve Florida’nın yunus gözlemciliği için en iyi plajlarından biri olarak bilinmektedir.

Burada en popüler bölge, plaj sakinlerinin şemsiye altında oturduğu veya plaj voleybolu oynadığı iskeledir.

Siesta Beach

Dünyanın en iyi beyaz kumlarına sahip olan Siesta Beach, adeta bir seyahat kataloğundan fırlamış gibi görünmektedir. Dünyanın en güzel plajlarından biri olduğu için birçok uluslararası ödül kazandığını da belirtmek gerekir.

Siesta Beach

Göz kamaştırıcı plaj 8 kilometrelik sahil şeridine sahip olması nedeniyle fazlasıyla geniştir. Bu eşsiz plajda iklim sıcakken bile kum serindir. Böylece kumsaldan denize doğru ilerlerken sıcak kumdan yanan ayaklar yoktur! Bu özellik sayesinde diğer plajlardan ayrılmaktadır. Ayrıca fazlasıyla popüler hale gelen bu plaj balayı için çiftlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

Fort DeSoto Park

Fort DeSoto Eyalet Parkı, bir ilçe parkı olarak korunmuş olağanüstü bir plaj alanı sunmaktadır. Park, yalnızca beyaz kumlu plajlara değil, aynı zamanda hassas mangrov bataklıkları da dahil olmak üzere sayısız hayati ekolojik bölgeye ev sahipliği yapan beş adadan oluşmaktadır.

Fort DeSoto Park

Bu plaj, Nisan-Eylül ayları arasında deniz kaplumbağalarının yuvalama alanına ve yerli bitkiler arasında yaşayan 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Burası aynı zamanda yaban hayatı için önemli bir yaşam alanıdır. Ayrıca plaj cankurtaranlara, piknik ve oyun alanlarına sahiptir.

Panama City Beach

Florida Panhandle’da bulunan Panama City Beach, sıcak aylarda popüler bir konumdur. Muhteşem beyaz kumlu plaj 27 mil boyunca uzanmaktadır ve her türlü aktivite için bir oyun alanı mevcuttur.

Panama City Beach

Birçok yerel işletme, Jet Ski, tekne kiralama, kürek sörfü, dalış, balık tutma ve gezi turları dahil olmak üzere yapılacak heyecan verici aktiviteler sunmaktadır.

Köpekli seyahat edenler için belirlenmiş bir köpek plajı da dahil olmak üzere köpek dostu alanlar bulunmaktadır.



Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

40 görüntüleme
bottom of page