top of page

Amerika’daki En Güzel Su Parkları

Sıcak bir yaz gününü su parkında geçirmekten daha güzel bir şey var mı? Kaydıraklardan kaymak, nehirlerde ve serin havuzlarda yüzmek serinlemek için mükemmel bir yoldur.

Bu yaz güneşte serinlemenin yanı sıra eğlence arıyorsanız ABD’deki bu muhteşem su parklarından birine göz atmalısınız.

Aşağıdakiler, ABD’deki en iyi su parklarıdır. Haydi gelin bu muhteşem 9 su parkına birlikte bakalım.

Schlitterbahn – New Braunfels, Texas

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi su parkını arıyorsanız, New Braunfels, Teksas’taki Schlitterbahn’ın en iyi rota olduğundan şüpheniz olmasın.

Bu birinci sınıf su parkı, 50’den fazla kaydırağa ve ilgi çekici yerlere sahiptir. Bu da onu sıcak bir yaz gününde serinlemek için mükemmel bir yer haline getirmektedir.

Schlitterbahn - New Braunfels, Texas

Öne çıkan özellikleri arasında yüksek hızlı su treni olan Master Blaster; Boogie Bahn, bir sörf simülatörü  ve parkın içinden geçen bir nehir olan Torrent Nehri bulunmaktadır.

Ayrıca burada yıl boyunca eğlenmek için kapalı bir su parkı da bulunmaktadır. Yapacak çok şey olduğundan, Schlitterbahn’ın sürekli olarak ülkedeki en iyi su parklarından biri olarak derecelendirilmesine şaşmamalı.

Noah’s Ark – Wisconsin Dells, Wisconsin

Wisconsin Dells, Amerika’nın en büyük su parkı olan Noah’s Ark’a (Nuh’un Gemisi) ev sahipliği yapmaktadır. Park, 70 dönümlük bir alana yayılmıştır ve Thrill Rides, Family Rides, Adventure River ve Kiddie Rides olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılmış 40’tan fazla eğlence trenine sahiptir.

Thrill Rides kategorisi, saatte 35 mil hıza ulaşan türünün tek örneğidir. Su treni Black Anaconda gibi adrenalinin cazibe merkezlerinden bazılarına sahiptir.

Daha rahat bir tren deneyimi için Aile Gezileri kategorisi, Dalga Havuzu gibi klasik su parklarını sunmaktadır.

Noah's Ark - Wisconsin Dells, Wisconsin

Üçüncü kategori ise konukların yüzebilecekleri ve manzarayı seyredebilecekleri bir nehir olan Adventure River’dır. Parkın sadece çocuklar için daha küçük kaydıraklı ve su sıçramalarına sahip bir bölümü de bulunmaktadır.

Nuh’un Gemisi Mayıs’tan Eylül’e kadar hizmete açıktır ve ziyaretçiler tek bir gün veya tüm sezon için bilet satın alabilmektedirler.

Burada görülecek ve yapılacak o kadar çok şey var ki, Nuh’un Gemisi’nin Wisconsin Dells’deki en popüler turistik yerlerden biri olması şaşırtıcı değildir.

Kalahari Resort – Sandusky, Ohio

Ohio, Sandusky’deki Kalahari Resort, ABD’deki en havalı kapalı su parklarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Leopard’s Lair; su oyun alanları, kaydıraklar ve küçük bir sprey parkı olan sıfır derinlikli bir havuzdur.

Timsah Koyu, su parkının ortasından geçen tembel bir nehirdir. Tesisin imza kaydırakları ise Tanzanya Twister ve Swahili Swirl’dür.

Konuklar ayrıca sörf simülatörü, basketbol sahası ve kaya tırmanış duvarı gibi çeşitli diğer aktivitelerin de keyfini çıkarabilirler.

Kalahari Resort - Sandusky, Ohio

Kalahari Resort birçok aktiviteye ev sahipliği yapmasından dolayı aileniz ve arkadaşlarınızla bir veya iki gün geçirmek için mükemmel bir konumdur.

Water Country USA – Williamsburg, Virginia

Williamsburg, Virginia’daki Water Country USA, sürekli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi su parklarından biri olarak derecelendirilmektedir. 

Etkileyici kaydırak ve gezinti seçenekleriyle Water Country USA’de herkes için uygun olan birçok aktivite bulunmaktadır.

Water Country USA - Williamsburg, Virginia

Nitro Racer, kişiyi neredeyse dikey bir düşüşle aşağı fırlatan heyecan verici bir su kaydırağıdır. Ve Big Daddy Falls, parktaki en yüksek ve hızlı su kaydıraklarından biridir.

Adrenalini en üst seviyede yaşamak veya daha hafif aktiviteler için Water Country USA‘de birçok eğlence bulunmaktadır.

Raging Waters – San Dimas, California

San Dimas’taki Raging Waters, Kaliforniya’nın en büyük su parkıdır. Heyecan verici eğlence trenleri, geniş havuzları ve eğlenceli dalga etkinlikleriyle sıcak bir günde serinlemek için mükemmel bir konumdur.

Neptune’s Fury, 60 fitlik bir düşüşle 600 fit uzunluğundaki vahşi bir trenken, Ragin’ Racer saatte 34 mil hızla 200 fit uzunluğundaki bir su kaydırağıdır.

Raging Waters - San Dimas, California

Daha yavaş bir tempoyu tercih edenler için ise Splash Adventure Island, tembel nehirleri ve yumuşak dalgaları olan geniş bir havuz alanıdır. Ve küçük çocuklar için onlara özel bir oyun alanı bulunmaktadır.

Ayrıca burada nehirler, havuzlar ve hatta güneşte dinlenilebilecek bir plaj bulunmaktadır.

Yani hem eğlenmek hem de dinlenmek için bir yer arıyorsanız Raging Waters’da her türlü eğlence bulunmaktadır.

Splish Splash – Long Island, New York

Long Island, New York Amerika’nın en büyük su parkına ev sahipliği yapmaktadır ve bir yaz gününün tadını çıkarmak için harika bir yerdir.

Burada çocukların Dinosaur Şelaleleri’nde tüp kaydırağına binmeyi çok seveceğine emin olabilirsiniz.

Splish Splash - Long Island, New York

Giant Twister, ağaçların arasından yer alan ve ferahlatıcı bir havuza iniş sağlayan üç devasa bükümlü kaydıraktır. Bu kaydırak kesinlikle denenmesi gereken bir eğlence aktivitesi olarak yer almaktadır.

Ayrıca Mammoth River sal gezintisi ve Monsoon Lagoon gibi aile dostu birkaç gezi de burada yapılmaktadır.

Tesis, bünyesinde bol miktarda yiyecek ve içecek seçeneği bulundurmaktadır. Böylece güneşli, eğlenceli bir günün ardından leziz bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz. Öyleyse ne bekliyorsunuz? Mayonuzu alın ve eğlenmek için Long Island’a gidin!

Disney’s Blizzard Beach – Orlando, Florida

Disney’s Blizzard Beach, ABD’deki en iyi su parkı merkezlerinden biridir. Blizzard Beach, kar fırtınasının vurduğu bir kayak merkezinden esinlenerek tasarlandı. Park, her yaştan ziyaretçi için heyecan ve eğlence doludur.

90 fit yüksekliğindeki Mt. Gushmore zirvesinden Summit Plummet serbest düşüş kaydırağına kadar, keyfini çıkarmak için bol miktarda eğlence seçeneği bulunmaktadır.

Disney's Blizzard Beach - Orlando, Florida

Eğlence yerine dinlenmek isteyenler için ise ayrıca birkaç havuz ve yüzecek tembel bir nehri de bünyesinde sunmaktadır. İster heyecan ister rahatlama arıyor olun, Blizzard Beach’te herkes için bir çok eğlence seçeneği bulunmaktadır.

Ayrıca parkta yemek yiyebileceğiniz çok sayıda harika mekanlar bulunmaktadır, bu sayede uzun eğlenceli bir günün ardından ziyafet çekilebilir.

Camelbeach Mountain Waterpark – Tannersville, Pennsylvania

Big Pocono Eyalet Parkı’nın Pocono Dağları’nda yer alan Camelbeach Mountain Waterpark, 35 cazibe merkezine sahiptir.

1998’de açıldığından beri park, Camelback Mountain Resort için bir yaz cazibe merkezi işlevi görmektedir.

Camelbeach Mountain Waterpark - Tannersville, Pennsylvania

Dune Runner’ın veya tamamen kapalı siyah Midnight Run tüpünde hızla aşağı inerken kalp atışlarınızın hızlandığını hissedebilirsiniz. Ayrıca tembel bir nehirde veya yüzme havuzunda sakin bir gün de geçirilebilirsiniz.

Amerika’da plajlar ve yaz eğlenceleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

Splashin Safari- Santa Claus, Indiana

Su kaydırakları ve dalga havuzlarıyla dolu eğlenceli bir gün mü arıyorsunuz? İşte bu eğlence dolu gün için gidilecek yer Santa Claus, Indiana’daki Splashin’ Safari’dir.

Bu aile dostu su parkı, çok sayıda sal gezintisi, iki dalga havuzu ve çocuklar için bol su aktiviteleri sunmaktadır. Ayrıca, dünyanın en büyük kapalı su kaydırağı olan ZOOMbabwe de dahil olmak üzere, maceralı eğlence seçeneği bulunmaktadır.

Splashin Safari- Santa Claus, Indiana

Ve gerçekten sınırlarını test etmek isteyenler için altı katlı bir huniye indiren sekiz katlı 336 fit uzunluğunda bir kaydırak olan Zinga, on şeritli yan yana yarış kaydırağı Jungle Racer ve daha fazlası burada bulunmaktadır.

Ve dünyanın en uzun su kaydıraklarından ikisi olan Mammoth ve Wildebeest’in cazibe merkezleri de kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Yani ister havuz başında keyifli bir gün ya da heyecan dolu bir eğlence yolculuğu için Splashin’ Safari’de her şey var!

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

166 görüntüleme
bottom of page