top of page

Altın Kumlu Plajlar: Hawaii

Hawaii’nin bir cennet olduğu sır değildir. Bir Hawaii tatili dünyanın dört bir yanında insanların yapılacaklar listesinin başında yer alabilir. Burada büyükten küçüğe rengarenk yüzlerce plaj bulunmaktadır ve bu durum da ziyaretçilerin hangilerini ziyaret edeceklerine karar vermelerini zorlaştırmaktadır. Bu soruna çözüm bulmayı umarak bu makalede Hawaii’deki en iyi plajlardan bazılarını ele almaya karar verdik.

Hawaii ve muhteşem plajları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

Haydi gelin Hawaii’deki ziyaret edilmesi gereken popüler plajlara birlikte bakalım.

Punaluu Beach, Kau

Kau’daki Pahala ve Naalehu kasabaları arasında yer alan Punaluu Beach, Hawaii’nin en popüler siyah kumlu plajlarından biridir.

Altın Kumlu Plajlar: Hawaii Punaluu Beach, Kau

Eski bir lav akışından ortaya çıkan simsiyah renkteki kum, Hindistan cevizi palmiyeleri ve kristal mavisi su ile nefes kesici bir görüntü oluşturmaktadır.

Punaluu Beach, Kau

Bu muhteşem kumsal, dünyada büyük honu (yeşil deniz kaplumbağaları) ve nesli tükenmekte olan Hawksbill kaplumbağalarının görülebileceği birkaç konumdan biridir. Bu nedenle buraya gerçekleştirilen ziyaretlerde bu kaplumbağalar beslenmemeli ve dokunulmamalıdır.

Burada su sakin olduğunda, ister normal istenir ise şnorkelle yüzülebilir. Denize girmek için en iyi yer, eski iskele kalıntılarının yanındaki küçük tekne rampasıdır. Çünkü her yerde birçok lav kayası vardır.

Waikiki Beach, Oahu

Waikiki Beach sadece Hawaii’deki en ünlü plaj değildir aynı zamanda gezegendeki en tanınmış plajlardan biridir!

2 mil uzunluğundaki altın kum, her biri ziyaretçilere ve yerli halkına benzersiz hisler ve aktiviteler sunan 8 bölümden oluşmaktadır.

Waikiki Beach, Oahu

Burası bir zamanlar Hawaii kraliyeti için bir oyun alanı olarak hizmet vermekteydi. Günümüzde ise yüzme, sörf, boogie boarding, şnorkelli yüzme ve nefes kesen Waikiki gün batımını izlemek için mükemmel bir konumdur.

Waikiki neredeyse her zaman kalabalıktır ve yoğun turizm sezonlarında plaj havlusunu koyacak yer bulmak neredeyse zordur. Ayrıca burada birçok etkinlik de düzenlenmektedir. Örneğin akşam saatlerinde çok sayıda sahil barında ve restoranında müzikli eğlenceler yapılmaktadır.

Hulopoe Bay Beach

Hulopoe Bay Beach’in bozulmamış güzelliği, 1997 yılında Hulopoe Beach’e Amerika’nın en iyi plajı unvanını kazandırdı. Lanai’nin güney kıyısında yer alan Hulopoe Bay, inci beyazı kumların ve kristal mavisi suların göz alıcılığıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.

Hulopoe Bay Beach

Burada yılın büyük bir bölümü şnorkelli yüzme ve normal yüzme için uygundur. Özellikle yaz aylarında koşullar daha uygundur. Hulopoe Beach’te ayrıca piknik masaları, barbekü ızgaraları ve duşlarla dolu harika bir plaj parkı bulunmaktadır.

Deniz yaşamı açısından zengin ve korunaklı olan bir yer olarak ziyaretçilerin bu doğal ortama zarar vermemeleri beklenmektedir. Bu durum Hawaii’nin renkli, yerli balıkları ve deniz yaşamı için körfezin korunmasına yardımcı olmaktadır. Akrobatik yunuslar genellikle Hulopoe Körfezi’nde görülebilmektedir ve kış aylarında ise kambur balinalar görülmektedir.

Hulopoe Bay Beach

Kaanapali Beach, Maui

Olağanüstü güzelliği ile bir mil uzunluğundaki Kaanapali Beach herkesin dikkatini çekmektedir. Bunun nedeni Kaanapali Beach; yumuşak, altın rengi kum ve muhteşem bir deniz içermektedir. Ek olarak plaj; yürüyüş, yelken, yüzme ve güneşlenme gibi birçok aktiviteye olanak sağlamaktadır. Bu durum onu Hawaii’nin en iyi plajlarından biri yapmaktadır.

Kaanapali Beach, Maui

Kaanapali Beach, su sporları sevenler için eşsiz bir bölgedir. Örneğin Black Rock, şnorkelle yüzenler ve tüplü dalgıçlar için sertifika almak adına popüler bir konumdur. Su oyunu için diğer seçenekler arasında parasailing, rüzgar sörfü ve jet ski de bulunmaktadır.

Poipu Beach

Kauai kasabası Poipu’da ipeksi altın rengi kum ve kristal berraklığında sular sunan hilal şeklindeki Poipu Beach, Güney Sahili’nde hem ziyaretçiler hem de yerli halk tarafından ziyaret edilen en popüler plajdır.

Poipu Beach, özellikle yaz aylarında mevsimlik yüksek sörflere maruz kalır ve bu da deneyimli sörfçülerin bu zorlu dalgalarla mücadele etmesi için mükemmel koşullar yaratmaktadır.

Poipu Beach

Poipu Sahil Parkı’nın önünde bir bodyboarding alanı ve şnorkelli yüzme için iyi bir resif alanı bulunmaktadır. Ayrıca cankurtaranlar, piknik tesisleri ve duşlar sunduğu için bir aile plaj gününe uygun bir seçenektir.

Ayrıca burada nesli tükenmekte olan Hawai fokları görülebilmektedir. Bu canlıların en az 30 metre uzağında kalınmalıdır. Böylece onların yaşam alanlarına saygı duyulmuş olunur.

Waimanalo Bay Beach Park, Oahu

Oahu’nun güneydoğu köşesinde (ünlü Waikiki Plajı’na 45 dakikalık sürüş mesafesinde) kendine hayran bırakan manzarasıyla Waimanalo kesinlikle ziyaret edilmelidir.

Konumu nedeniyle Waimanaloya daha az turist gelmektedir. Bu durum da onu daha eşsiz ve daha güzel bir konum haline getirmektedir.

Waimanalo Bay Beach Park, Oahu

Turkuaz sular, arkasında yükselen ağaçlarla (genel olarak Sherwood Ormanı olarak bilinmektedir)  beyaz yumuşak kumlu bir plajdır.

Bu 3 millik kesintisiz kumsal; güneşlenme, rahatlatıcı yürüyüşler ve piknik gibi etkinlikler için mükemmel bir konumdur. Ve de burası bodyboarding ve boogie boarding meraklıları için ılımlı dalgalara sahiptir.




Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

25 görüntüleme
bottom of page