top of page

Altın Kumlu Plajlar: Kaliforniya

Altın Eyalet olarak bilinen Kaliforniya, muhteşem plajları ile popülerdir. Dünyanın en iyi kumsallarına sahip olan bu eyalet yumuşak kumsalları ile üst düzey bir turistik cazibe merkezidir. Ayrıca Kaliforniya plajları engebeli Pasifik kıyı şeridi boyunca muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.

Kaliforniya’da çok sayıda plaj olması nedeniyle hangi plaja gidilmesi konusunda karar veremeyen ziyaretçiler bu yazımızda en güzel Kaliforniya plajlarının listesini bulacaktır. Güneş, kum ve olağanüstü manzaralara dair her şey bu yazıda yer almaktadır. Keyifli okumalar dileriz…

Zuma Beach, Malibu

Eyaletin en mükemmel plajlarından bazıları Güney Kaliforniya’daki Malibu şehrinde bulunmaktadır. Bu plaj Santa Monica’nın yaklaşık 10 mil kuzeyinde yer almaktadır.

Altın Kumlu Plajlar: Kaliforniya Zuma Beach, Malibu

Zuma Plajı, yaklaşık iki mil boyunca uzanan ve 100 dönümden fazla alanı kaplayan geniş bir kıyı şerididir. Bu popüler plaj bir cankurtaran standına sahiptir (cankurtaranlar, gündüz saatlerinde yıl boyunca görev başındadır) ayrıca burada çok sayıda tesis ve snack bar alanı vardır. Zuma ’da otopark, plaj voleybol filesi ve duş alanları bulunmaktadır.

Ayrıca bu plaj birçok Hollywood filmi için bir film seti olarak kullanılmıştır. Bu küçük kumlu plaj bir koyda yer almaktadır, bu durum da denizdeki dalgaların sakin olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler için harika bir plajdır.

Pacific Beach, San Diego

San Diego şehir merkezinin hemen kuzeyinde Mission Beach’ten hemen sonra yer alan Pacific Beach’in geniş kumlu kıyı şeridi yaklaşık beş mil uzunluğundadır. Denizin biraz dalgalı olması nedeniyle sörfe yatkındır. Fakat çoğunlukla dalgalar şiddetli olmaması nedeniyle herkesin keyfini çıkarabileceği tarzda bir denize sahiptir.

Pacific Beach, San Diego

San Diego’nun en iyi plajlarından biri olan Pacific Beach’te cankurtaranlar (yıl boyunca her gün sabah 9’dan akşam karanlığına kadar görev başında yer almaktadır) ve duş alanları bulunmaktadır.

Sahilde bir tahta kaldırım yer almaktadır ve bu tahta kaldırım bazı harika restoranlar da dahil olmak üzere müthiş yemek yenebilecek yerlere ev sahipliği yapmaktadır.

East Beach, Santa Barbara

Santa Barbara; ılık havası, sallanan palmiye ağaçları, geniş kumlu kıyı şeridi ve geleneksel İspanyol sömürge tarzı mimarisi ile muhteşem bir Güney Kaliforniya sahil kasabasıdır. Sahil şeridi, güzelliği ve ihtişamı nedeniyle “Amerikan Rivierası” olarak bilinmektedir. Şehir bahçeler, müzeler ve tarihi yerler gibi turistik mekanlarla doludur.

East Beach, Santa Barbara

Santa Barbara’nın en iyi plajlarından biri olan East Beach, Santa Ynez Dağları’nın arkasına gizlenmiş ve sıra sıra uzun palmiye ağaçlarıyla çevrili mükemmel bir ortamda yer almaktadır. Ziyaretçiler burada denize girmenin yanı sıra manzaranın ve serin okyanus esintilerinin tadını çıkarmak için yürüyüş yapabilirler.

Bu aile dostu plajda oyun alanı, plaj voleybolu sahaları ve görevli cankurtaranlar yer almaktadır. Ayrıca ziyaretçiler bu plajda kano, şezlong ve şemsiye kiralayabilmektedirler.

La Jolla Shores, La Jolla

Rüya gibi bir Güney Kaliforniya sahili olan La Jolla Shores, hafif dalgalara sahip iyi korunmuş bir plaj olup çocuklar ve aileler için mükemmel bir yerdir.

Plaj, tüplü dalış ve şnorkelli yüzme için Kaliforniya’da en iyi konum olan 6.000 dönümlük La Jolla Sualtı Parkı’nın hemen yanında yer almaktadır.

La Jolla Shores, La Jolla

Bu bölgenin bir başka çekiciliği ise resim mükemmelliğindeki sahil kasabası La Jolla’dır. Romantik kaçamaklar için ideal olan La Jolla, San Diego’nun yaklaşık 15 mil kuzeyinde yer almaktadır. Küçük şehir merkezi, ilgi çekici butikler ve popüler gurme restoranlarıyla doludur.

Trinidad State Beach, Humboldt

Trinidad State Beach, yemyeşil yamaçlarla çevrili küçük bir koyda (College Cove) küçük tenha bir plajdır. Ayrıca ladin ağaçları korusuyla desteklenen uzun bir okyanus kıyısı içermektedir.

Trinidad State Beach, Humboldt

Trinidad State Beach, otoyoldan trafik gürültüsünün olmadığı, sadece doğanın dinlendirici sesleri duyulacak kadar uzakta yer almaktadır. Yunuslar, su samurları, martılar ve diğer kıyı kuşları bu nefis sakin ortamda bulunmaktadır.

Bu plaj kano, balık tutma, yürüyüş ve kamp gibi  fırsatlar sunması nedeniyle doğa sporlarına merakı olan kişiler Trinidad Plajı’nı fazlasıyla sevmektedirler. Ayrıca buradaki olanaklar arasında yürüyüş parkuru, otopark, masalar ve barbekü alanları bulunan bir piknik alanı, balıkçı iskelesi ve bir körfez restoranı bulunmaktadır.

Pfeiffer Beach, Big Sur

Pfeiffer Beach, genel olarak yerliler tarafından bilinen güzelliği bozulmamış bir plajdır. Bu plajın en büyük özelliği kesinlikle sıra dışı olan menekşe rengindeki mor kumlarıdır. Bu mor kumlar sahilde kuzeye gittikçe artmaktadır.

Pfeiffer Beach, Big Sur

Pfeiffer’de yüzmek tavsiye edilmemektedir çünkü buradaki akıntılar tehlikelidir. Ayrıca burada cankurtaran bulunmamaktadır. Bu nedenle burada yüzmek fazlasıyla tehlikeli bir durumdur. Her şeye rağmen burada yapılacak en iyi aktivitelerden birisi mor kumdan kale yapmaktır, bu durum fazlasıyla eğlenceli bir deneyim olacaktır. Ek olarak burası güzel bir günde gün batımı fotoğrafı çekmek için en ideal yerdir. 

Main Beach, Santa Cruz

Klasik bir yaz plajı deneyimi için Santa Cruz’daki Main Beach iyi bir tercihtir. Plaj; geniş, yumuşak, altın sarısı kumu ve makul derecede yapılmaya uygun olan sörfü ile popülerdir.

Main Beach, Santa Cruz

Ayrıca burada denizde yüzen yunusları, su samurlarını, deniz aslanlarını ve balinaları görme şansı da bulunmaktadır.

Glass Beach

Glass Beach, Fort Bragg’daki MacKerricher Eyalet Parkı’nın popüler güney plajıdır. Adını çakıllı plaja karıştırılmış pürüzsüz renkli cam parçalarından almaktadır.

Glass Beach

Kaliforniya’nın Fort Bragg eyaletinde bulunan Glass Beach’in oluşumu kısmen tesadüf ve mucizeye dayanmaktadır. 1949 yılında bölgede yaşamakta olan yerel halk atık madde olan camları bu plaja atmaktaydı. Kırık cam, cam şişe ve bardak gibi atık maddelerin zamanla dalga, yağmur ve rüzgar gibi çevresel faktörler ile aşınması sonucunda meşhur Glass Beach meydana gelmiştir. Burası Kaliforniya’daki görülmeye değer en ilginç ve güzel plajlar arasında ilk sırada yer almaktadır. 


Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

9 görüntüleme
bottom of page