top of page

Altın Kumlu Plajlar: New York

New York City; şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere, zevk için ziyaret edenlere ya da iş seyahatinde mola veren kişilere ister tek, ister ailecek, isterler ise kız arkadaşlarıyla beraber eğlenebilecekleri, herkese hitap eden bir dizi plaj seçeneğine sahiptir. Bu plajların birçoğu, güneşlenme ve yüzme seçeneklerinden daha fazlasını sunmaktadır. Heyecan verici roller coaster , deniz kanosu, sörf ve daha birçok etkinlik NYC plajlarında doyasıya yapılabilmektedir.

NYC plajları genel olarak ücretsizdir ve yalnızca cankurtaran görevdeyken yüzmeye izin verilmektedir. Plajlar, mayıs ayının sonundan eylül ayı başlarına ve de sabah 10’dan akşam 6’ya kadar açık kalmaktadır.

Coney Island Beach, Brooklyn

New York’un en eski ve popüler plajlarından biri olan Coney Island’da eğlence parkı dahil olmak üzere her şey bulunmaktadır. Burası Cyclone ahşap hız treni ve iki eğlence parkına (Deno’s Wonder Wheel ve Luna Park) ev sahipliği yapmaktadır. Bu plaj yumuşak ve bembeyaz sahil kumu ile görülmeye değer bir plajdır. Burası yüzmek, güneşlenmek ve yürüyüş yapmak için mükemmel bir yerdir.

Altın Kumlu Plajlar: New York Coney Island Beach, Brooklyn

Plaj günümüzde hala ana cazibe merkezidir, hatta haziran ayındaki gerçekleşen popüler Deniz Kızı Geçit Töreni gibi etkinlikler şehrin her yerinden kalabalıkları daha fazla bünyesine çekmektedir. Ayrıca bu plaja metro ile kolayca erişilebilmektedir.

Long Beach, Long Island

Long Beach, yumuşak beyaz kumlara sahip bir plajdır. Burada güneşlenilebilir, yüzülebilir ve muhteşem dalgalar izlenebilir.

Long Beach, Long Island

2012 yılında Sandy Kasırgası’ndan sonra yeniden inşa edilen 2,2 mil uzunluğundaki Long Beach’te yer alan tahta kaldırıma erişim ücretsizdir. Bisiklet veya yürüyüş için mükemmel bir yerdir. Ana yol üzerinde Brixx & Barley İtalyan restoranı ve Tutti Frutti donmuş yoğurt dahil olmak üzere çeşitli yemek mekanları da bulunmaktadır.

Jones Beach State Park, Long Island

Jones Beach Eyalet Parkı, büyüleyici bir ada olan Jones Beach Adası’nda yer almaktadır. Beyaz kum, muhteşem gök mavisi su ile burası adeta bir doğa harikasıdır.

Jones Beach State Park, Long Island

Jones Beach Eyalet Parkı, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan New York’taki en popüler plajlardan biridir. Etrafta frizbi atmak, sörf yapmak, bodyboard yapmak, eğlenceli bir plaj voleybolu oynamak, sörfle balık tutmak gibi burada yapmaktan keyif alacağınız tonlarca aktivite bulunmaktadır.

Burada iyi eğitimli cankurtaranlar, yemekler hazırlanıp yemek için piknik alanları, uzun bir günün ardından yıkanmak için ideal ve kolay erişilebilir duşlar ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Fort Tilden Beach, Queens

Sakin ve aşırı kalabalıkları ağırlamayan, ziyaret etmek için en iyi plajı mı arıyorsunuz? Eğer öyleyseniz, Fort Tilden Plajı’na gitmelisiniz. Bu büyüleyici plaj, normal hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp inzivaya çekilmek için mükemmel gizli bir hazinedir.

Fort Tilden Beach, Queens

Burada güneşin sıcaklığı altında bronzlaşılabilir, güzel bir kitap okunabilir, hafif dalgalar seyredilebilir, nefes kesen manzarada yürüyüşe çıkılabilir, serinletici sularda yüzülebilir, kumdan kaleler yapılabilir ve tüm bunların sonunda ise müthiş bir rahatlama sağlanabilir.

Fakat burada sadece birkaç yemek seçeneği bulunmaktadır, bu nedenle Fort Tilden Plajı’na gelmeden önce yenecek bir şeyler yanında getirmek iyi bir seçenek olabilir.

Jacob Riis Park Beach, Queens

Jacob Riis, Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Kolayca erişilebilir. Ve de plaj sakinlerinin eğlenmesi için birçok eğlence aktivitesi sunmaktadır. Burası ulaşımı kolay ve birçok toplu taşıma seçeneğine yakın bir plaj olması nedeniyle fazlasıyla avantajlıdır.

Jacob Riis Park Beach, Queens

Bu muhteşem sahil şeridi temiz olmasının yanı sıra ziyaretçilerin rahatlığı ve güvenliği için birçok olanağa sahiptir. Örneğin, denize girenleri dikkatle izleyen cankurtaranlar, sahilin kumlarından arınmak için duş imkanı ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Rockaway Beach, Far Rockaway

Rockaway Beach, önde gelen bir sörf alanıdır. Burası  yumuşak kumlu ve pırıl pırıl sulara sahip geniş bir plajdır. Bu el değmemiş plaj, sörfçüler için bir cennettir ve sörf tahtalarında adrenalin dolu bir zaman geçirebilmeleri için mükemmel bir konumdur.

Rockaway Beach - Far Rockaway

Keyif alınabilecek diğer aktiviteler arasında deniz kenarında barbekü yapmak, balık tutmak, yürüyüşe çıkmak, muhteşem gün batımını izlemek ve çok daha fazlası yer almaktadır. Ayrıca burada zaman zaman müzisyenler, şarkıcılar, komedyenler, DJ’ler ve sihirbazlar gibi yetenekli sanatçılar tarafından gerçekleştirilen canlı eğlencelere yer verilmektedir.

Bölgede Whit’s End gibi birçok harika restoran bulunmaktadır. Bu İtalyan restoranı Rockaway Beach’e 2 dakikalık sürüş mesafesindedir ve burası taze deniz ürünleri, biftek ve pizza gibi ağız sulandıran birçok yemek seçeneği sunmaktadır.

Cooper’s Beach, Southampton

Hamptons’daki Cooper’s Beach, genellikle Amerika’nın en iyi plajları arasında yer almaktadır. Long Island’ın Güney Sahili’ndeki bu 500 metrelik parıldayan plaj; güzel tarihi konaklar, dalgalı kum tepeleri ve geniş okyanus manzaraları ile eğlenceli bir seyahat imkanı sunmaktadır.

Cooper's Beach, Southampton

Burada cankurtaranlar yaz aylarında görev başındadır. Burada özellikle küçük çocuklu olan aileler,  kumdan kaleler yapmak için mükemmel olan yumuşak kumun ve Cooper’s Beach’te bulunan yumuşak dalgaların tadını çıkaracaklardır.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

7 görüntüleme
bottom of page