top of page

Florida: Gün Işığı Eyaleti

Tema parkları, güzel plajları ve yıl boyunca güzel havası, Florida eyaletinin ünlü olduğu şeylerden bazılarıdır ve Florida’nın gezginler arasında bu kadar popüler olmasına neden olmaktadır.

Ayrıca, Florida her mevsim güneşli olması nedeniyle “gün ışığı eyaleti” lakabını kazanmıştır.

Bu makale, Florida’nın hem doğal hem de insan yapımı en ünlü yerlerinden bazılarına değinecektir. Florida’da eşsiz yerlerden bazıları şunlardır:

Walt Disney World

Yaklaşık olarak 122 kilometrelik alanı kaplayan Walt Disney World, Orlando, Florida’da bulunmaktadır. Walt Disney World Resort’ta dört eğlence parkı bulunmaktadır. Bunlar: Epcot, Magic Kingdom Park, Disney’s Animal Kingdom Park ve Disney’s Hollywood Studios’dur. Walt Disney, Orlando ekonomisinin yapı taşı olarak kabul edilmektedir. Burası her çocuğun küçükken hayalini kurduğu ve gitmek istediği bir yerdir. Böylece, Amerika’dan ve dünyadan birçok turistin her yıl ziyaret ettiği önemli bir eğlence merkezi konumuna ulaşmıştır. Walt Disney bölgesinde, tesis içi ve tesis dışında birçok konaklama imkânı bulunmaktadır. 45 yılı aşkın bir süredir insanları büyüleyen Walt Disney devasa su parkları, roller coaster ve çok sayıda eğlence merkeziyle ev sahipliği yapmaktadır.

Walt Disney World

Magic Kingdom’daki Cinderella Castle, Disney World’ün en önemli ve en tanınan simgesidir. Tüm dünyada en çok fotoğrafı çekilen binalardan birisidir.

Florida Everglades

Florida Everglades, Florida’nın merkezinden yarımadanın güney ucuna ve On Bin Adalar’ın sularına akan bir su havzası sisteminden oluşan ABD’deki en büyük subtropikal iklimine sahip olan vahşi bir doğadır. Eşsiz güzelliği nedeniyle Everglades, 1979’da UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir.

Florida Everglades

Glades, ABD’de başka hiçbir yerde bulunmayan eşsiz yaban hayatı, bitkiler, böcekler ve kuşlarla dolu doğa severlerin cennetidir. Burada çok fazla açık hava etkinlikleri bulunmaktadır. Örneğin, yürüyüş, kano ve rehberli tekne turları gibi. Bu açık hava etkinlikleri, ziyaretçilerine muhteşem bir doğa ile iç içe bir deneyim imkanı sunacaktır.

Ne yazık ki, muhteşem ekosisteme sahip olan bu bölgenin insan faaliyetleri nedeniyle %50’si artık mevcut değildir.

Kennedy Uzay Merkezi

Kennedy Uzay Merkezi (KSC), Merritt Adası, Florida’da bulunmaktadır.

KSC tarihsel olaylar ile doludur ve burada görülecek, öğrenilecek çok fazla şey bulunmaktadır. Başlıca sergiler, 30 yıl boyunca astronotları uzaya götürmek için kullanılan gerçek uzay mekiğinin bulunduğu uzay mekiği sergisidir.

Ayrıca burada astronot konuşmaları da bulunmaktadır. Onların deneyimlerini ve nasıl astronot olduklarını dinlemek, tecrübe edilmesi gereken bir olaydır.

Kennedy Uzay Merkezi

Burada, SpaceX ve Apollo Görevleri’nin fırlatıldığı gerçek fırlatma rampalarını görmek için bir otobüs turu, iyi bir deneyim olacaktır. Otobüs, şimdiye kadar uçmuş en büyük roketin görüleceği Apollo/Saturn V Center’a götürecektir.

Florida Gençlik Çeşmesi

Florida, St. Augustine’deki Gençlik Çeşmesi, Florida’ya yapılacak herhangi bir gezide mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Sadece bir çeşmeden daha fazlasıdır, bir cazibe merkezidir ve Florida’nın ünlü olduğu şeylerden biridir.

Florida Gençlik Çeşmesi

Gençlik çeşmesi efsanesi yüzyıllardır ortalıkta dolaşmaktadır. Gençlik Çeşmesi’nden içen herkesin yeniden gençleşeceği ve sonsuza kadar böyle kalacağı söylenmiştir.

Ponce de Leon, Florida’yı keşfederken efsanevi Gençlik Çeşmesi’ni arıyordu ve onu günümüz St. Augustine Florida’sında bulduğuna inanıyordu.

Bugün sözde Gençlik Çeşmesi’nin etrafına inşa edilmiş bir turistik yer bulunmaktadır. Ziyaretçiler de burada Gençlik Çeşmesi’nden içerek efsaneyi yerine getirmeye ve genç kalmaya çalışıyorlar.

Florida Güney Sahili

Florida ziyareti Güney Sahili’ni (South Beach) keşfetmeden tamamlanmış sayılmaz. Miami Sahili’nin bu ünlü yeri simgeseldir ve sayısız filme sahne olmuştur. Öncelikle Miami hayal edildiğinde, muhtemelen Güney Sahili hayal edilmektedir çünkü plajı, gece hayatı ve restoranlarıyla fazlasıyla ünlüdür.

Miami plajları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

Florida Güney Sahili

Güney Sahili bölgesi, Miami’nin karakterini oluşturan art deco binalarıyla doludur. Otellerdeki dekor, mutfak füzyonları ve binalardaki mimaride görülen sanat ve kültür, şehrin büyük bir parçasıdır.

Denizaşırı Karayolu

Denizaşırı Karayolu, Florida’daki en iyi manzaralı ve dünyanın en popüler yollarından biridir. Florida Keys’den geçen ve Key West’te sona eren olağanüstü 125 millik yolculuk ile 42 köprüyü geçmektedir. Ve Seven Mile Köprüsü en uzun ve en popüler olanıdır. Doğal olarak, 7 Mil Köprüsü, Florida’nın en ünlü simge yapılarından biridir ve sayısız filmde, televizyon programında, reklamda yer almıştır.

Denizaşırı Karayolu

Gerçekten de 7 Mil Köprüsü yedi mil uzunluğundadır. Ve en yüksek noktasında, deniz seviyesinden 65 fit yüksekliktedir. Bu aynı zamanda Florida Keys’deki en yüksek rakımdır.

Dali Müzesi

Dali Müzesi gezisi, Florida’da yapılacak en eşsiz şeylerden biridir.

Bu müze, Dali’nin Avrupa dışındaki en büyük eser koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Denize sıfır bir konumda yer alan bu müzenin mimarisi ve sergileri, ziyaretçilerini bu muhteşem deneyim için St. Pete’e davet etmektedir.

Dali Müzesi

Huzurlu hissetmek için avant bahçesine göz atmak ve şirin kafesinde oturup bir şeyler içmek ziyaretçilere kendisini iyi hissettirecektir.  Hediyelik eşya dükkanında ise pek çok benzersiz hediyelik eşya satın alma imkanı sunarak ziyaretçilere unutulmaz bir anı olarak kalmasını sağlayacaktır.

Florida’nın Volkswagen Mezarlığı

Florida’da yapılacak en eşsiz şeylerden biri Florida’nın Volkswagen mezarlığına gitmektir. Bu, garip ve eğlenceli bir deneyim olacaktır.

Florida'nın Volkswagen Mezarlığı

Burası, “Volkswagen meraklıları için Disney Dünyası!” olarak anılmaktadır. Bu hurdalıkta eski VW’ler vardır ve eskiyen VW parçaları ve daha fazlasına ev sahipliği yapmaktadır.

Buradaki 300.000’den fazla araba ile bu mezarlık benzersiz fotoğraf çekimleri için harika ve her araba tutkunu için mükemmel bir bölgedir. 

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

9 görüntüleme
bottom of page