top of page

Tesla Başka Bir Hisse Bölünmesi Planlıyor

Tesla, hissedarlarından iki yıl içinde ikinci kez hisselerini bölmek için izin istemekte. Bu bölünme, hissedarlara ek hisseler ödeyecek olan bir kâr payı şeklinde gelecek ve çoğu kâr payı yatırımcılarına nakit olarak ödenecek.

Tesla Hisselerinde Büyük Yükseliş

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yatırımcıların ne kadar kâr alacağı konusunda ayrıntı vermedi. Ancak Ağustos 2020’deki bölünmede, hissedarlara sahip oldukları her hisse için beş kâr hissesi vermişti.

Tesla Hisselerinde Büyük Yükseliş

Tesla hisseleri bu yılın başlarında zorlu bir dönem geçirdi. Fakat şirketin Berlin dışında inşa edilen yeni fabrikasında ilk arabaları teslim etmek için Alman hükümetinden onay aldığını açıklamasından bu yana Tesla hisseleri yükselişte. Hisseler, sadece iki hafta önce 766,37 dolardan kapanışından itibaren %32 değer kazandı. Hisse 25 Mart Cuma gününü 1.010 dolardan kapatması ile şirkete bir kez daha 1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaştı.

Amazon (AMZN) ve Google’ın sahibi Alphabet (GOOG) dahil olmak üzere bir dizi, diğer yüksek teknoloji hisseleri son zamanlarda aynı Tesla gibi hisse bölünmeleri duyurdu. Amazon ve Alphabet şirketlerinin ikisi de şubat ayının başından bu yana 20’ye 1 hisse senedi bölme planlarını açıkladı.

Tesla’nın Hisse Bölünmesinin Ne Zaman Gerçekleşeceği Henüz Belli Değil

Tesla’nın bölünmesinin zamanlaması bilinmiyor, çünkü planın oylanacağı bu yılki hissedarlar toplantısının tarihi henüz açıklanmadı. Geçen yıl hissedarlar toplantısı 7 Ekim’de gerçekleşmişti.

Tesla'nın Hisse Bölünmesinin Ne Zaman Gerçekleşeceği Henüz Belli Değil

Tesla’nın önceki beşte bire bölünmesinin yürürlüğe girdiği gün, hisseler %12.6 değer kazanmıştı. Ve hisseler o zamandan beri iki katından fazla değer kazandı. Fakat bu bölünme, 2020 boyunca %743 kazanan Tesla hisseleri için tarihi bir yükselişin ortasında geldi.

Tesla Hisselerinde Yaşanan Yükseliş Sürpriz Değildi

Wedbush Securities teknoloji analisti Dan Ives, “Hisse senedinin son bölünmeden bu yana ne kadar iyi performans gösterdiği göz önüne alındığında, bu hisse senedindeki yükseliş bir sürpriz değildi” dedi.

Tesla Hisselerinde Yaşanan Yükseliş Sürpriz Değildi

Bu hızlı büyüme sonucunda şirket yıllık satışlarında %50 veya daha fazla artış öngörmekte.

Tesla’nın bir dizi üç aylık zarardan beklenmedik bir kâra geçtiği Ekim 2019’dan bu yana, hisse senetleri Cuma günkü kapanışa kadar %1884 değer kazandı. Tesla şimdi dünyanın en büyük 13 otomobil üreticisinin toplam değerinden daha değerli bir konuma ulaştı.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

68 görüntüleme
bottom of page