top of page

Amazon, Fiziksel Giyim Mağazasını Açıyor

Amazon şirketi yaptığı açıklamada Los Angeles da ilk fiziksel giyim mağazası olan Amazon Style’ı bu yıl açacağını duyurdu. Mağazada, her bir müşteri kitlesine hitap eden fiyatlarla, tanınmış ve gelişmekte olan markaların bir birleşiminden kadın ve erkek giyim, ayakkabı ve aksesuarlar yer alacak.

Herkes İstediği Ürünü Bulabilecek

Herkes İstediği Ürünü Bulabilecek

Amazon Style’ın genel müdürü Simoina Vasen yaptığı açıklamada, “10 dolardan başlayan fiyatlarla tasarımcı kot pantolonlara ve 400 dolarlık vintage parçaya kadar her şeyi bulacaksınız.” dedi. Ve sözlerine, “Her bütçeye ve her fiyat noktasına ulaşmak istiyoruz.” diye ekledi.

Amazon Style aşağı yukarı 30.000 fit karelik perakende alanı ve tipik bir T.J. Maxx konumunda. Fakat ortalama bir mağazadan daha küçük.

Yeni mağaza konsepti, Amazon’un fiziksel perakende alanındaki en son deneyini işaret ediyor. Şirket, 2015 yılında bir kitapçı açtığında fiziksel perakende sektörüne adım atmaya başladı. Ardından 2017’de 13,7 milyar dolara lüks bakkal olan Whole Foods’u satın alarak yükseldi. O zamandan beri, al-git (grab-and-go) de dahil olmak üzere birçok farklı format piyasaya sürdü.

Amazon Her Geçen Gün Daha Da Güçleniyor

Amazon, kıyafet satışlarındaki payını artırmak için yıllarını harcadı. Geçen Mart ayında Wells Fargo, Amazon’un Walmart’ı ABD’de 1 numaralı hazır giyim perakendecisi olarak geçtiğini söyledi. Ve Amazon’un ABD’deki giyim – ayakkabı satışlarının 2020’de yaklaşık %15 artarak 41 milyar doları aştığını tahmin etti.

Amazon, popüler ve çok satan markalardan kendi özel markalarına kadar çok çeşitli temel ürünleri satarak online giyimde erken başarıyı yakaladı.

Son yıllarda, online lüks moda mağazaları açarak üst pazara taşındı. Amazon, ilk Style mağazasını piyasaya sürerek, Amazon’u giyim konusunda gidilecek hedef olarak görmemiş müşterileri kendine çekebilir.

Yüksek Teknolojili Bir Alışveriş Deneyimi

Amazon, soyunma odası gibi geleneksel perakende mağazalarında bulunan dağınıklığı düzeltmeyi umuyor. Ayrıca mağazalardaki satış katlarının göz korkutucu ve dağınık görünmesine neden olabilecek dağınıklığı azaltmayı da planlıyor.

Müşteriler alışveriş yaparlarken, mağazaya ürünün boyutlarını, rengini vs. incelemek için büyük ölçüde akıllı telefonlarını kullanacaklar. Böylece müşteriler mağazada belirli bir ürünün yalnızca boyutunu ve rengini içeren “teşhir ürünleri” görecekler. Ve satın almaya karar verirler ise her ürün için ürün stoklarını mağazanın arkasından talep edecekler.

Amazon Her Geçen Gün Daha Da Güçleniyor

Müşteriler akıllı telefondan Amazon uygulamasına giriş yaptıktan sonra üründeki QR kodu tarayarak, ürünün boyutlarını, renklerini, puanlarını ve benzer ürünler için kişiselleştirilmiş öneriler gibi diğer bilgileri görüntüleyebilecekler.

Vasen, “Bu durum sayesinde müşterilerin doğru rengi, boyutu ve bedenine uygun olup olmadığını bulmak için rafları gözden geçirmesine gerek kalmadan daha fazla seçenek sunmamızı sağlayacak” dedi.

Müşteriler beğendikleri ürünlerin QR kodunu taradıktan sonra ürünü soyunma odasına eklemek veya teslim alma tezgahına göndermek için Amazon uygulamasındaki bir düğmeye tıklaması yeterli.

Amazon, soyunma odalarına müşterilerin ürünleri derecelendirmek veya soyunma odalarına teslim edilmek üzere farklı ürünler – boyutlar talep etmek için kullanabilecekleri dokunmatik ekranlar ekledi. Daha sonra her bir parça, soyunma odasındaki “güvenli dolaba” bırakılır, Bu dolap, bir mağaza çalışanı giysileri teslim ettikten sonra kilidi açılarak müşterilerin soyunma odasından çıkıp bir çalışan bulmak zorunda kalmadan alışverişe devam etmelerini sağlayacak.

Ödeme Sırasında Amazon One Kullanılabilecek

Ödeme Sırasında Amazon One Kullanılabilecek

Müşteriler, ödeme sırasında Amazon’un avuç içi tarama sistemi Amazon One‘ı kullanabilirler. Amazon’un diğer fiziksel perakende konseptleri gibi, Amazon Style mağazaları da şirketin online ve çevrim dışı alışveriş deneyimini birleştirmeye çalışır.

Ancak Whole Foods mağazalarından farklı olarak Vasen, Style mağazalarının Prime aboneleri için herhangi bir özel indirim sunmayacağının da altını çizdi.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

6 görüntüleme
bottom of page