top of page

Google 9,5 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

Teknoloji devi Google, Amerika’da bulunan Google ofislerine ve veri merkezlerine yaklaşık 9.5 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlamakta.

Google’dan 12.000 Kişiye İstihdam İmkânı

Google yaptığı açıklamada, bu yıl ülke çapındaki ABD ofislerine ve veri merkezlerine 9,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. 2021’de ise Google ABD ofislerine ve veri merkezlerine 7 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirmişti. Google’ın açıklamalarına göre yatırım miktarı, 2022 yılında 2,5 milyar dolarlık bir büyüme yaşadı.

Google’dan 12.000 Kişiye İstihdam İmkânı

Duyurunun bir parçası olarak Google 9,5 milyar dolarlık yatırım sayesinde bu yıl şirkette en az 12.000 yeni tam zamanlı istihdam sunması da beklenmekte. Ayrıca Google yerel tedarikçiler, iş ortakları ve topluluklarla da çalışma yürüteceklerini duyurdu.

Şirket 2021 yılında ise ekonomik etki raporuna göre; ABD’deki işletmeler, içerik oluşturucular ve geliştiricilere 617 milyar dolarlık ekonomik faaliyet sağlanmasına yardımcı oldu.

Google’ın Yatırımı Büyük Bir Öneme Sahip

Alphabet ve Google’ın CEO’su Sundar Pichai bir blog yazısında, ” Uzaktan çalışarak daha fazla esnekliği benimsememiz nedeniyle fiziksel ofislere yatırım yapmak anlamsız görünebilir. Fakat kampüslerimize yatırım yapmanın her zamankinden daha önemli olduğuna ve bunu yapmanın daha iyi ürünler, çalışanlarımız için daha yüksek bir yaşam kalitesi ve daha güçlü topluluklar yaratacağına inanıyoruz.” dedi.

Google'ın Yatırımı Büyük Bir Öneme Sahip

Google Büyümeye ve Gelişmeye Devam Etmekte

Google, bu yıl Atlanta’da bir ofis açacağını, Austin ve New York’ta ofis alanını geliştirmeye, genişletmeye devam edeceğini belirtti. Şirket ayrıca diğer eyaletlerin yanı sıra Iowa, Nebraska ve Tennessee’deki veri merkezlerine yatırım yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

Google Büyümeye ve Gelişmeye Devam Etmekte

Şirketin en çok yatırım yapacağı eyalet ise merkez konumunda bulunan Kaliforniya olacak.

Google Çalışanları Haftada 3 Gün İşe Gidecek

Şirket, hibrit bir çalışma modelini benimseyerek iki yıl boyunca tamamen uzaktan işleri yürüttükten sonra birçok çalışanını haftada üç gün ofise çağırmaya karar verdi.

Google Çalışanları Haftada 3 Gün İşe Gidecek

Google ve diğer teknoloji şirketleri, pandemi 2020’nin başlarında uzaktan çalışmaya geçen ilk işletmeler arasındaydı. Ancak bu değişim her zaman geçici görünüyordu. Silikon Vadisi’ndeki diğerleri gibi Google da daha önce geniş kampüslere ve çalışanlar için cömert ofis avantajlarına milyarlarca dolar yatırım yapmıştı.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

28 görüntüleme
bottom of page