top of page

Amazon Tarafından %5 Oranında Zam

Amazon çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirket tarihinde ilk kez satıcılardan yakıt ve enflasyon nedeniyle %5’lik ek ücret alacağını belirtti.

Amazon Yaptığı Açıklamada 28 Nisan’dan İtibaren Fiyatların Artacağını Kesin Olarak Belirtti

E-ticaret devi yaptığı yazılı açıklamada, yeni ücretin 28 Nisan’da başlayacağını belirtti. Enflasyonun son aylarda önemli ölçüde kötüleşmesi nedeniyle bu fiyat artışına gidildiğini açıkladı.

Amazon Yaptığı Açıklamada 28 Nisan’dan İtibaren Fiyatların Artacağını Kesin Olarak Belirtti

Amazon şirketi tarafından sağlanan bir notta, “2022’de, dünya çapında Covid-19 kısıtlamaları hafifledikçe normale dönüşü bekliyorduk. Ancak yakıt ve enflasyon daha fazla zorluğu beraberinde getirdi” dedi. Ve “Enflasyondan dolayı bu maliyetlerin artıp artmayacağı ya da ne kadar süre devam edeceği belli değil.” diye ekledi.

Gelecek Fiyat Artışı Sadece Lojistik Hizmetlerinden Yararlanan Kişiler İçin Geçerli Olacak

Gelecek Fiyat Artışı Sadece Amazon Lojistik Hizmetlerinden Yararlanan Kişiler İçin Geçerli Olacak

Amazon sözcüsü Patrick Graham yaptığı açıklamada, ek ücretin yalnızca Amazon’un depolama, paketleme ve nakliyeyi içeren sipariş karşılama hizmetlerini kullanmayı seçen satıcılar için geçerli olduğunu söyledi. Amazon Lojistiğini kullanmayan diğer satıcılar ise bu ücretlerden etkilenmeyecek.

Sadece Amazon Değil Diğer Şirketler de Ücretlerini Yükseltme Kararı Aldı

İşletmelerin ücret zammı, yükselen enerji ve diğer maliyetlere nasıl tepki verdiklerinin en son örneğidir. Tıpkı Amazon gibi Uber ve Lyft’te kısa süre önce araba yolculukları için geçici yakıt ek ücretlerini uygulamaya başladı. Havayolları ise uçak bilet fiyatlarında artış yoluna gitmekte.

Amazon’un lojistik satıcıları için geçerli olan ücret artışları nedeniyle işletmeler artan masrafları müşterilerine yansıtırlar ise ürünleri satın alan tüketiciler için daha yüksek maliyetlere neden olabilir.

1981 Yılından Sonraki En Büyük Artış

İş Gücü İstatistikleri Bürosu yaptığı açıklamada, tedarikçilerin fiyatları Mart ayında %11,2 ile keskin bir şekilde artırdığını ve bu artışın 2010’daki kayıtlara oranla en yüksek rakam olduğunu belirtti. Mart ayında tüketici fiyatları yıllık bazda %8,5 oranında artarak 1981’den bu yana en büyük artış oranını kaydetti.

1981 Yılından Sonraki En Büyük Artış

Amazon Enflasyonun Etkisini En Aza İndirmeye Çalışmakta

Amazon, “Dünyadaki çoğu şirket enflasyon artışlarından etkilendi ve gözle görünür düzeyde maliyet artışları yaşadı. Bu fiyat artışlarının satış ortaklarımızın üzerindeki etkiyi azaltması adına mümkün oldukça her alanda bunları göz ardı ettik” dedi.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

20 görüntüleme
bottom of page