top of page

Apple ve Samsung Arasında 5G Rekabeti

Apple’ın ilk bütçe dostu 5G akıllı telefonunu piyasaya sürmesinden bir hafta sonra Samsung, fiyat konusunda rakip bir model duyurdu.

Samsung Akıllı Telefon Apple’a Oranla Daha Uygun Fiyatlı

Düzenlenen kısa bir sanal etkinlikte Samsung, üst düzey serilerinin birçoğunu daha bütçe dostu bir cihazda toplayarak yeni Galaxy A53 5G akıllı telefonunu tanıttı. Galaxy A53 modelinde yeni dörtlü kamera sistemi, güçlü bir işlemci, şık bir tasarım ve 5G özellikleri tek bir telefonda buluşmakta.

Samsung Akıllı Telefonu Apple'a Oranla Daha Uygun Fiyatlı

Tüm bu özelliklere karşın telefonun en ilgi çekici noktası fiyatı olarak kabul görmekte. A53, 128 GB’lık bir model için 449 dolara satıştayken önceki yılın modeline oranla 50 dolar daha düşük bir fiyata satılmakta. Ayrıca A53 aynı miktarda depolama alanına sahip bir iPhone SE için 30 dolar daha düşük bir fiyata satılmakta. (Apple 429 dolardan başlayan 64 GB’lık depolama alanı olan bir sürüm sunarken, A53 bu depolama seçeneğiyle sunulmaz.)

Apple ve Samsung Arasında 5G Rekabeti

İki marka arasında görünen rekabet, iki markanın bu telefon modelini ilk kez satın alacak alıcıların ilgisini topladı. Markanın çıkarmış olduğu bir üst model telefona ilgi çekmek için uygun fiyatlı 5G cihazlarıyla alıcıları kendi bünyelerine çekmeye çalıştıkları biliniyor. Ancak bazı analistler, 5G telefonları için henüz net bir tüketici talebi olmadığı konusuna dikkat çekmekte.

Samsung Telefonlar Pandemide Büyük İlgi Gördü

Samsung’un Galaxy ve Note serisininen iyi akıllı telefonları, A Serisi cihazlarını uzun süre gölgede bıraktı. Fakat IDC Araştırma Şirketi’ne göre, pandemiden kaynaklanan ekonomik belirsizliğin ortasında Samsung şirketininin geçen yılki toplam akıllı telefon sevkiyatlarının çoğunu A serisi oluşturmaktaydı.

Samsung Telefonlar Pandemide Büyük İlgi Gördü

Galaxy A53 Son Teknoloji Özelliklerle Donatılmış Bir Telefon

 6,5 inç olan Galaxy A53, akıllı telefonun en son sürümü Samsung’un yeni Exynos 5 nm işlemcisi üzerinde çalışmakta. Bu işlemci sayesinde iyileştirilmiş gece modu ve fotoğraflardaki bazı istenmeyen nesneleri kaldırmayı destekleyen gelişmiş AI (yapay zeka) özelliklerini de kapsamakta. Ayrıca bu telefon tek bir şarjla iki günlük pil ömrü vaadi de vermekte. 

Galaxy A53 Son Teknolojik Özelliklerle Donatılmış Bir Telefon

Ek olarak, Galaxy A53, geliştirilmiş 64 MP ana kamera ve yüksek çözünürlüklü 32 MP ön kamera ile dörtlü kamera sistemine sahiptir.

Bu tarz konularda daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayıp yazılarımıza göz atabilirsiniz.

13 görüntüleme
bottom of page